Universiteit Twente


* Rector/decaan ITC houdt intreerede aan UT

Rector/decaan ITC houdt intreerede aan UT

23 april 2010

Op vrijdag 23 april spreekt prof. dr. ir. Tom Veldkamp zijn intreerede uit aan de Universiteit Twente. Veldkamp is rector/decaan van het Internationaal Instituut voor Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC). Sinds begin dit jaar is het ITC een faculteit van de Universiteit Twente. De intreerede van Veldkamp is de eerste intreerede van een hoogleraar van de Faculteit ITC aan de UT.

Sinds 1 januari maakt het Internationaal Instituut voor Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC) onderdeel uit van de Universiteit Twente, als zesde faculteit. Een faculteit met een aparte status. Tom Veldkamp is sinds dit jaar rector/decaan van deze faculteit. Op 23 april spreekt hij zijn intreerede aan de UT uit, met als titel 'From White Elephants to Space Elephants'. Hiermee is Veldkamp de eerste hoogleraar van het ITC die zijn intreerede aan de UT uitspreekt. Veldkamp maakt in zijn rede onder meer een analyse over hoe future proof het ITC is.

Veldkamp studeerde Tropische Bodemkunde en Bemestingsleer aan de Universiteit van Wageningen. Later promoveerde hij ook aan diezelfde universiteit. Daarna werkte hij als hoogleraar Land Dynamics, hoofd van het Landscape Centre WUR en interim wetenschappelijk directeur van het Centre for Geo-Information and Remote Sensing (Environmental Science Group, WUR). Eind 2009 werd Veldkamp parttime hoogleraar Ruimtelijke Omgevingskwaliteit bij het ITC.