Politie Gelderland-Midden

Elstenaar opgepakt na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 23-4-2010 10:50:03

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdagavond een 26-jarige man uit Elst aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 21-jarige ex-vrouw. De man zou rond zeven uur de woning van zijn ex in de wijk Het Broek zijn binnengedrongen en de vrouw meerdere keren hebben geschopt en geduwd. Dat gebeurde in bijzijn van hun kind. Nadat de man vertrokken was waarschuwde het slachtoffer de politie en deed aangifte. De Elstenaar meldde zich in de loop van de avond in het politiebureau, waarna hij werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(044169)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen aangehouden na belediging in politiebureau
Publicatiedatum: 23-4-2010 10:49:27

ARNHEM - Een 18-jarige jongen uit Arnhem is donderdagochtend 22 april aangehouden in het politiebureau aan de Groningensingel in zijn woonplaats. De Arnhemmer was daar voor het doen van aangifte van een strafbaar feit. Tijdens het gesprek ontstond onenigheid toen bleek dat er in het verhaal van de jongen tegenstrijdigheden zaten. Toen hij daarop gewezen werd stelde hij zich agressief op naar de agent die bezig was met zijn aangifte. Die besloot het gesprek te beëindigen en sommeerde hem het politiebureau te verlaten. Daarbij zou de Arnhemmer hebben uitgehaald naar de agent en ten overstaan van wachten publiek in de hal hebben gescholden. De jongen werd daarop aangehouden. Later bekende hij de agent te hebben beledigd, van een uithaal naar de agent was volgens hem geen sprake. De jongen is na verhoor weer vrijgelaten en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. (043902)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandelingen in uitgaanscentrum
Publicatiedatum: 23-4-2010 10:42:17

ARNHEM - Een 23-jarige man uit Arnhem is in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 april door de politie aangehouden op verdenking van een tweetal mishandelingen in het uitgaanscentrum in de stad. Zo zou hij een portier van een horecazaak aan de Korenmarkt hebben geslagen. Even later meldde een ander slachtoffer zich die beweerde door dezelfde man kort daarvoor te zijn geslagen in de zaak. Agenten gingen naar de Arnhemmer op zoek en troffen hem omstreeks half drie op de Korenmarkt weer aan. De aanleiding tot de mishandelingen zouden te maken hebben met onenigheid op de dansvloer, waarbij de Arnhemmer een bezoeker zou hebben geslagen. Toen personeel ingreep zou hij vervolgens de portier hebben mishandeld. De Arnhemmer is ingesloten.
(044220)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpenaar aangehouden na poging tot oplichting

Publicatiedatum: 23-4-2010 10:41:33

ARNHEM - In een supermarkt aan de Hanzestraat in Arnhem heeft de politie donderdagmiddag een 38-jarige man uit Velp aangehouden op verdenking van poging tot oplichting. De man zou geprobeerd hebben vier volle bierfusten bij de lege flessenautomaat in te leveren om zo statiegeld te kunnen incasseren. De automaat raakte echter in storing, waardoor de Velpenaar door de mand viel. Personeel van de zaak droeg de man aan de politie over. De man bekende zijn daad en is in de loop van de avond weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.
(044128)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---