Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 23-04-2010

Scootercontrole

AMERSFOORT Op twee locaties in Amersfoort heeft de politie donderdag een bromfiets/scootercontrole gehouden. Van de 102 gecontroleerde scooters, was er in 40 gevallen iets mis.

Tussen 14.00 en 17.30 uur stonden agenten op de Hoolesteeg, tussen 19.00 en 21.00 uur op de Asch van Wijckstraat. De meeste bekeuringen werden geschreven voor te hard rijden. In vier gevallen ging het om meer dan 15 kilometer te hard. Negen bestuurders konden geen kentekenbewijs tonen, twee hadden geen rijbewijs. Vier droegen geen helm. Overige bekeuringen werden uitgedeeld voor ondeugdelijke remmen en banden, het produceren van te veel geluid en verkeersgedrag.

Voetjes uitdelen

WOUDENBERG De politie heeft op donderdag 22 april tussen 10.30 12.30 uur gericht gecontroleerd op de beveiliging en toegankelijkheid van huizen en schuren. Bij diverse woningen aan de John F. Kennedylaan, Thorbeckelaan, Van Hogendorplaan, Van Galenlaan, Evertsenlaan, Burgwal, Schoolstraat en Schoutstraat werden in totaal 67 papieren voetafdrukken achtergelaten. Hier bleken via niet afgesloten achter-, poort en/of schuurdeur waardevolle goederen voor het grijpen te liggen.

De voetjesactie is een gezamenlijk project met de gemeente Woudenberg om bewoners bewust te maken voor de risicos van insluiping of inbraak.