NVLF



---

23 april 2010
Vrije vestiging

Ronde tafelbijeenkomsten UVIT

Differentiatie in digitale zorgcontractering.

Zorgverzekeraar UVIT gaat het afsluiten van de contracten paramedische zorg 2011 digitaal aanbieden. Vrijgevestigde zorgverleners kunnen via e-contractering een contract met UVIT aangaan.

Daarnaast wil UVIT in de paramedische sector gaan werken met tariefsdifferentiatie. Met alle paramedische beroepsgroepen wil de zorgverzekeraar rondetafel-gesprekken houden. UVIT gaat met de zorgverleners in gesprek over items die geschikt zijn voor de differentiatie.
UVIT heeft toegezegd dat er geen tariefsdifferentiatie voor de logopedie zal gelden zolang deze zorg onder de wettelijk maximum tarieven volgens de WGM valt. UVIT wil aan haar verzekerden wel differentiatie zichtbaar maken tussen de verschillende logopedisten op het gebied van kwaliteit en service: denk aan wel/geen inschrijving kwaliteitsregister.

Voor logopedie vinden de rondetafel-gesprekken plaats in Eindhoven, Gorinchem en Alkmaar. UVIT heeft voor elke bijeenkomst 40 logopedisten uitgenodigd en hoopt op 15 deelnemers per bijeenkomst.

UVIT heeft de plannen voor het organiseren van deze gesprekken besproken met de RVC-ers. Tijdens deze rondetafel-ijeenkomsten is een RCV-ers aanwezig.
Op dringend verzoek van de RCV-ers heeft UVIT de voorgestelde data begin mei verschoven. De nieuwe data zijn:
maandag 17 mei in Eindhoven van 18.00-19.30 uur woensdag 19 mei in Gorinchem van 18.00-19.30 uur donderdag 20 mei in Alkmaar van 18.00-19.30 uur

Als u geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel het gesprek wil bijwonen, dan kunt u zich vóór 1 mei opgeven via onder vermelding van "aanmelding RTG logopedie". Later in het jaar zal UVIT in de regio informatiebijeenkomsten houden voor de gehele beroepsgroep om het e-contracteren en het beleid van UVIT ten aanzien van differentiatie te presenteren.