Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.10 uur

Utrecht, 23-04-2010

Heide- en bosbrand

SOEST Bij de Bergjes heeft donderdag 22 april omstreeks 21.00 uur een heidebrand gewoed. De brandweer heeft deze geblust. Rond 22.20 uur moest de brandweer opnieuw in actie komen wegens een brand in een bosperceel aan de Wieksloterweg. In beide gevallen kon grote schade worden voorkomen. De heidebrand is vrijwel zeker aangestoken. De politie onderzoekt de oorzaak van beide branden. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord, 0900 88 44.

Gewapende overval op woning

BAARN Bij een woning aan de Zevenlindenweg heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 april een overval plaatsgevonden. Vier mannen drongen omstreeks 04.20 uur de woning binnen terwijl de bewoners lagen te slapen. Zij dreigden met vuurwapens en eisten geld. De 58-jarige man des huizes raakte in gevecht met de overvallers en liep daarbij enkele verwondingen op. Met een onbekend geldbedrag wisten de overvallers te ontkomen. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld voor zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord, 0900 88 44.

Autoruiten ingeslagen

SOEST Drie nog onbekende jongens hebben donderdag 22 april omstreeks 20.00 uur de ruiten van vijf autos ingeslagen. De autos stonden geparkeerd op het parkeerterrein van de kerk bij de Talmalaan. Een getuige zag de drie wegrennen over de Rubenslaan in de richting van de Dalweg en schreeuwde ze nog na. Vervolgens werd de politie ingelicht. Agenten troffen de jongens niet meer aan. Uit de auto's bleek niets verdwenen. Het gaat om drie lichtgetinte jongens in de leeftijd van 16 20 jaar. Twee van hen droegen een zwarte jas, waarvan één met een capuchon. De jongen met de capuchon droeg een blauwe spijkerbroek en had een breed postuur, de andere met de zwarte jas was smaller. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 88 44.

Fietsster gewond

SOEST Een 54-jarige fietsster uit Soest is donderdag omstreeks 11.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval vond plaats op de Beetzlaan. De fietsster reed vanaf de stoep de weg over in de richting van de Schrikslaan. Op dat moment sloeg juist een 63-jarige automobiliste uit Soest de hoek om vanaf de Schrikslaan de Beetzlaan op. Er ontstond een aanrijding, waarbij de fietsster viel. De vrouw werd met heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto bleef onbeschadigd, de bestuurster kwam met de schrik vrij.

Aangehouden voor aanranding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op 21 april een 29-jarige man uit Bunschoten aangehouden op verdenking van aanranding van een agente van het politiedistrict Eemland noord. De man werd verdacht van het lastig vallen van de agente terwijl zij op 18 april rond 02.30 uur ter hoogte van de Hoekstraat toezicht hield op een rustig verloop van het uitgaanspubliek bij het sluiten van de horeca.

De man werd handtastelijk en de agente gaf aan hier niet van gediend te zijn. Nadat zij zijn identiteit had vastgesteld, zond zij hem weg in verband met de drukte van vertrekkend uitgaanspubliek. Later deed zij aangifte waarop de man werd aangehouden. De verdachte werd naar bureau Amersfoort overgebracht en verhoord. Hij legde een bekennende verklaring af en werd heengezonden met een dagvaarding om zich te verantwoorden bij de rechter.