Politie Haaglanden

Persberichten 23 april

Haaglanden , 23-04-2010

Gesignaleerd
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar en zijn 24-jarige vriendin zijn donderdagochtend 22 april aangehouden in hun woning aan de Woonstede. De politie bezocht het tweetal omdat ze nog verschillende boetes hadden openstaan. De Hagenaar stond gesignaleerd voor bijna 3000 euro. Daarnaast werd hij gezocht voor een diefstal in Friesland. De Hagenaar is aangehouden en overgedragen aan de politie in Friesland.

Rijden onder invloed
Den Haag Politieagenten zagen vrijdagochtend 23 april rond 02.20 uur op de Sportlaan dat een automobilist het rode verkeerslicht negeerde en doorreed. De agenten zetten de achtervolging in en lieten de bestuurder stoppen. De bestuurder, een 34-jarige Naaldwijker, was onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (500 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het negeren van het verkeerslicht.

Dealer harddrugs aangehouden
Den Haag De politie hield donderdag 22 april om 09.45 uur een 24-jarige Rijswijker aan als verdachte van het dealen in harddrugs. Agenten zagen de man met nog twee andere mannen op de hoek van de Tullingstraat en de Falckstraat staan. Toen de drie mannen de agenten zagen, gingen zij er vandoor. Twee mannen konden ontkomen, maar agenten hielden de Rijswijker wel aan. Bij de achtervolging zagen de agenten dat de Rijswijker iets weggooide. Dit bleek later een zakje met vijf ponypacks harddrugs te zijn. Op het politiebureau bleek dat de man ook een groot geldbedrag op zak had. De politie nam zowel de verdovende middelen als het geldbedrag in beslag.

Met de scooter op de snelweg
Den Haag Agenten hielden donderdag 22 april een 16-jarige Haagse aan omdat zij op een scooter op de A4 reed in de richting van het Prins Clausplein. Agenten namen haar mee naar het politiebureau voor verhoor. Hier bleek dat zij zonder verzekering en met een ingevorderd kentekenbewijs reed. Voor deze twee overtredingen en voor het rijden op de snelweg kreeg de Haagse een bekeuring.
Tijdens de controle van de scooter op de snelweg sloot de politie voor de veiligheid een rijstrook af. Twaalf automobilisten negeerden dit rode kruis boven de snelweg. Zij kunnen allen een bekeuring verwachten.

Agenten betrappen bloemendief
Den Haag Een 45-jarige Hagenaar stopte vrijdagnacht 23 april om 03.30 uur bij een benzinestation aan de Vreeswijkstraat om een bos bloemen te halen. Twee surveillerende agenten zagen dat de man de bloemen pakte en zonder te betalen wegfietste. Terwijl de ene agent achter de man aanging, nam de andere een aangifte op bij de caissière van het benzinestation. De bloemendief werd een paar straten verderop aangehouden en verklaarde de bloemen te hebben gevonden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De bloemen zijn teruggegeven aan het benzinestation.

Gewelddadige straatroof Melis Stokelaan
Den Haag Een 30-jarige vrouw uit Den Haag is donderdag 22 april zwaar mishandeld toen een 14-jarige jongen haar probeerde te beroven van haar tas. De vrouw liep van de tram naar haar auto en werd overvallen door de jeugdige dader. Toen zij haar tas niet zomaar weggaf, begon de jongen op haar hoofd te slaan. Enkele omstanders liepen voorbij maar grepen niet in. Drie voorbijgangers sloegen uiteindelijk alarm en de dader vluchtte weg. Kort daarop werd de jongen door surveillerende agenten aangehouden. Hij bekende de straatroof te hebben gepleegd. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vandalen gepakt dankzij cameratoezicht
Den Haag Vier mannen gooiden vrijdagnacht omstreeks 04.30 uur een bloembak om op de Koekamplaan. Via cameratoezicht konden de mannen worden gevolgd waardoor de politie kort na de vernieling de mannen kon aanhouden. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en hebben een proces verbaal voor openlijk geweld gekregen.

Vermist meisje (12) terecht dankzij SMS-Alert
Leidschendam De vermissing van een 12-jarig meisje hield donderdag 22 april de gemoederen behoorlijk bezig. Omdat het meisje aan het eind van de middag nog niet was thuisgekomen, maakten haar ouders zich ongerust en belden zij de politie. Die verstuurde korte tijd later een SMS-Alert met daarin het signalement van het vermiste meisje. Een kwartier later bleek het bericht zijn vruchten te hebben afgeworpen. Een ontvanger van het bericht liet weten dat zij het meisje had gezien bij de manege aan de Van Ruysdaellaan. Daar werd zij korte tijd later door politieagenten aangetroffen, waarna zij weer met haar gelukkige ouders kon worden herenigd.

Agressieve reiziger
Rijswijk Een 22-jarige tramreiziger ging donderdag 22 april om 17.00 uur flink door het lint bij een kaartcontrole in tramlijn 1. Hij moest door het controlepersoneel onder bedwang worden gehouden. Voor de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau bedreigde en schold hij het controle- en politiepersoneel voor van alles en nog wat uit. Ook mishandelde hij een medewerker van de HTM. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Op slot
Wateringen Terwijl de sleutels nog in het slot zaten, gooide donderdagmiddag 22 april een 64-jarige Rijswijkse het autoportier dicht. De auto waar op dat moment haar kleinkind inzat stond geparkeerd op het Hofzicht. De politie moest eraan te pas komen om de auto te openen. Oma en kind kwamen met de schrik vrij.

Boem is niet altijd ho
Nootdorp Op de A13 botste donderdagavond 22 april een 48-jarige man uit Leiden tegen de vangrail. En hoewel zijn auto daardoor over de gehele lengte veel schade had opgelopen, reed de man gewoon door. Agenten wisten de man dankzij een getuige te achterhalen en confronteerden hem met zijn opmerkelijke actie. De man gaf toe inderdaad tegen een metalen ding te zijn aangereden, maar vond het blijkbaar niet nodig om te stoppen om de schade aan zijn auto op te nemen. Ook de vangrail was echter beschadigd. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Paaltje
Delft Op de Molslaan reed donderdagmorgen 22 april om 10.30 uur een 62-jarige Rotterdammer een paal omver. Daarna reed de man door. Agenten gingen naar de man op zoek en vonden hem op de Koornmarkt. De man gaf toe de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen ongeval
Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Zegwaartseweg. Een 31-jarige fietsster uit Zoetermeer reed woensdag 21 april om 15.15 uur over de genoemde weg in de richting van de Stephensonstraat. Twee kinderen van circa 13 jaar reden eveneens op hun fietsen de vrouw tegemoet. De kinderen waren min of meer aan het spelen en al spelenderwijs raakten de fietssturen elkaar en kwamen de kinderen ten val. De op dat moment passerende 31-jarige vrouw kwam daardoor ten val. De twee jongens hielpen de vrouw die bij de val haar pols op meerdere plaatsen brak. De kinderen hielpen de gewonde vrouw in een auto zodat zij door haar moeder naar het ziekenhuis gebracht kon worden. De kinderen verstrekten aan de vrouw hun persoonsgegevens. Achteraf blijkt dat deze gegevens niet kloppen. Mogelijk heeft de vrouw de gegevens verkeerd genoteerd, mogelijk hebben de kinderen opzettelijk de persoonsgegevens vervalst. De politie komt dan ook graag in contact met de twee jongens en/of hun ouders. Een van de kinderen zou Ruben heten. Een man op een gehandicaptenfiets zou getuige kunnen zijn geweest van het ongeval. Ook met hem komt de politie graag in contact. Heeft u informatie over het ongeval? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844.

Agressieve man aangehouden
Zoetermeer Met behulp van een politiehond hielden agenten donderdagavond 22 april op het Croesinckplein een 37-jarige man aan. De man, bij wie agenten eerder op de avond al voor de deur hadden gestaan, zou rond 23.00 uur de voordeur van een buurman hebben vernield met een bijl en hem hebben bedreigd. Agenten constateerden inderdaad een kapotte voordeur. Hoewel de Zoetermeerder niet gewapend was, verzette hij zich hevig bij zijn aanhouding. De politie onderzoekt de zaak.