Groen!

Groen! verbaasd over lichtzinnig bochtenparcours OpenVld

door Wouter Van Besien (Groen!) op 23 april 2010 in "Democratie en overheid"

Groen! voorzitter Wouter Van Besien reageert verbaasd op de bocht die Open Vld gisterenavond (onder meer in Phara) maakte door aan te kondigen onder bepaalde voorwaarden opnieuw te willen onderhandelen over de splitsing van BHV.

Van Besien: "Quid OpenVld? Eerst stappen ze op van de onderhandelingstafel, daarna zeggen ze de splitsing meteen bij stemming te willen doordrukken, enkele uren later kondigt de partij aan terug te willen keren naar de onderhandelingstafel. De voorwaarden die ze stellen, verschillen nauwelijks van wat er woensdagavond al was afgesproken onder de partijvoorzitters: een strikt tijdskader en de inperking van het kader tot de thema's die koninklijk Opdrachthouder Jean-Luc Dehaene op tafel legde. Het bochtenparcours van OpenVld is bijna niet meer te volgen. Een mens vraagt zich af welke tactische spelletjes hier gespeeld worden. En dat op een moment dat ons land door een sociale, ecologische en economische crisis gaat."

Het is nu aan de regeringspartijen om eerst intern het vertrouwen te herstellen. Het is duidelijk dat het vertrouwen volledig zoek is tussen de Vlaamse regeringspartijen CD&V en OpenVld enerzijds en met de Franstalige regeringspartijen anderzijds. Deze regering heeft altijd met haken en ogen aan elkaar gehangen. Het wantrouwen tussen die partijen is nu nog groter geworden.

"Groen! blijft bereid om een constructieve oplossing te helpen zoeken voor BHV, maar niet om de regering te depanneren. Opnieuw onderhandelen is voor ons pas aan de orde als het duidelijk is dat de regeringspartijen van Leterme II het over zo'n onderhandelingen eens zijn en bereid zijn het kader van Dehaene te respecteren en snelle onderhandelingen tegen een hoog ritme te voeren. Anders gaan de gesprekken toch alleen maar over de regeringscrisis en wie daar al dan niet verantwoordelijk voor is, dat interesseert ons niet," aldus Van Besien.

Contact: Wouter Van Besien -
Deel Deel
Wouter Van Besien

Voorzitter Groen!
recente nieuwsberichten
23/04/2010 Groen! verbaasd over lichtzinnig bochtenpar... 21/04/2010 Vlaanderen nog ver weg van topregio. VIA/Pa... 14/04/2010 De logica van het nog steeds zwakke vlees 02/03/2010 Stijn Bex stapt over naar Groen!
16/10/2009 Groen! wil regularisatie zonevreemde bossen... archief