Politie Brabant-Noord

Grote verkeerscontrole Hambakenwetering

's-Hertogenbosch, 23-04-2010

De Bossche politie heeft woensdag een grote verkeerscontrole gehouden op de Hambakenwetering tussen 15.00 en 22.00 uur. De controle was in samenwerking met het KLPD, de belastingdienst en de douane.

De politie inde 1537,51 euro aan openstaande boetes, daarnaast werden 31 bekeuringen geschreven voor uiteenlopende feiten. Een persoon werd aangehouden voor een openstaande boete. Na betaling op het politiebureau werd deze bestuurder heengezonden.

Daarnaast nam de politie een auto uit het verkeer, werden twee rijbewijzen ingevorderd, bleken twee personen zonder geldig rijbewijs te rijden en twee bestuurders met een geschorst kenteken.

Ook werd een 25-jarige Bosschenaar aangehouden die al enkele maanden gezocht werd in verband met een diefstal in een ander korps.

Door middel van de catscans van het KLPD en de belastingdienst werden de kentekens van 2726 voertuigen gecontroleerd. Waarna 40 bestuurders staande gehouden. Daarvan bleken 33 zaken voor de belastingdienst te zijn.

De douane constateerde 5 bestuurders die onterecht gebruik maakten van een buitenlands kenteken. Vier bestuurders kregen een waarschuwing en 1 bestuurder kreeg een boete en naheffing van 30.000 euro.