Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - opgeven van valse identiteit | |
De politie heeft donderdagavond 22 april een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden. De jongen werd door agenten al fietsend zonder verlichting gezien en gaf bij zijn staande houding een valse naam door.


Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 22:00 uur fietsen over de Asselsestraat in Apeldoorn. Hij voerde geen verlichting op zijn fiets. Op de Elsweg werd de jongen staande gehouden. Agenten wilden de fietser een boete geven voor de verlichting, maar de jongen bleek na controle een valse naam aan de agenten te hebben doorgegeven. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed                          |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 23 april een 59-jarige automobilist uit Ugchelen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield e automobilist omstreeks 00:45 uur staande op de Brouwersmolenweg in Apeldoorn voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,7 promille. Met een rijverbod en een boete is de man weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - twee maal winkeldiefstal bij supermarkt       |

Bij een supermarkt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn vond donderdag 22 april tot twee keer toe een winkeldiefstal plaats. Een 56-jarige man en een 59-jarige vrouw, beide uit Apeldoorn, werden aangehouden.


De eerste diefstal vond plaats in de ochtend. Een 56-jarige man bleek opzettelijk een deel van zijn gedane boodschappen niet te hebben afgerekend. Hij werd na het afrekenen van zijn andere boodschappen hierop aangesproken door het winkelpersoneel. De man bleek ondedr meer koekjes, groente en fruit in zijn tas te hebben die hij niet had betaald.


De 59-jarige vrouw werd 's middags betrapt door het winkelpersoneel. Ook zij rekenende niet alle boodschappen af die zij in haar tas had zitten. De politie heeft beide verdachten verhoord op het politiebureau. De politie maakt tegen beiden een proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - woninginbraak                                 |

Bij een woning aan de G.H. Breitnerstraat in Apeldoorn is donderdagochtend 22 april ingebroken. Er werden onder meer diverse spelcomputers en een laptop weggenomen.


De bewoonster ontdekte de inbraak aan het begin van de middag bij thuiskomst. Een deur was geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

|     |Loenen - auto te water na aanrijding                      |

Een 24-jarige automobilist uit Ermelo belandde donderdag 22 april met voertuig en al in het kanaal als gevolg van een aanrijding. De man liep lichte verwondingen op, maar kon zelfstandig uit het voertuig komen.


De hulpdiensten kregen rond 17:30 uur de melding van het incident. De automobilist uit Ermelo reed over het Kanaal Zuid, komend uit de richting van Eerbeek. Een 49-jarige automobilist uit Bathmen kwam uit de Voorsterweg en wilde het Kanaal Zuid op rijden. Hij zag hierbij de Ermeloër over het hoofd. Deze probeerde nog uit te wijken, maar omdat daar bijna geen ruimte voor was, kwamen beide voertuigen met elkaar in aanraking. Hierdoor schoot de auto van de man uit Ermelo door een hek op de brug en reed het water in. De auto werd door een sleepdienst uit het water getrokken. De bestuurder liep uiteindelijk alleen een kleine verwonding op aan zijn hand.

|     |Apeldoorn - verkeerscontroles                             |

De politie Apeldoorn hield donderdagavond 22 april een grote verkeerscontrole aan de Europaweg en het Sint-Eustatius in Apeldoorn. Zij werden hierbij ondersteund door het verkeerhandhavingsteam van het eigen regiokorps, het KLPD en de Koninklijke marechaussee. Tegen 116 weggebruikers werd proces-verbaal opgemaakt


De controles waren gericht op het terugdringen van alcoholmisbruik in het verkeer en de landelijke speerpunten van het Openbaar Ministerie, als helm, gordel, rood licht en snelheid. Verder werd er tegen alle overige overtredingen en gedragingen repressief opgetreden.


Er werden 544 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders kregen proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. Het hoogst gemeten promillage betrof 0,9. Twee weggebruikers negeerden een rood verkeerslicht en 29 mensen droegen geen autogordel. Voor het voeren van onjuiste verlichting werd 20 keer proces-verbaal opgemaakt. Ditzelfde gebeurde 31 keer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook konden 10 eigenaren geen geldig kentekenbewijs tonen van hun voertuig.


Aan de Europaweg werd van 1035 voertuigen de snelheid gemeten. Hiervan reden 35 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 85 km/u. Ditzelfde gebeurde van 105 voertuigen op de Lange Amerikaweg. Hier reden 23 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid daar betrof 73 km/u. Op beide locaties geldt een maximale snelheid van 50 km/u.


Tevens werd er voor 678 euro aan openstaande boetes geïnd en werd 1 persoon ingesloten. Hij had nog 20 dagen aan openstaande hechtenis op zijn naam staan. Bij deze persoon werd bij de insluitingfouillering een boksbeugel aangetroffen. Deze werd in beslag genomen.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --