Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-04-2010

Politie pakt agressieve stapper op tijdens horecatoezicht

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen tijdens het horecatoezicht in de Karrestraat een 24-jarige Bredanaar aangehouden wegens mishandeling. De man zou kort na middernacht een andere stapper op de Grote Markt hebben geslagen. De Bredanaar werd meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken automobilist van de weg gehaald

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar is vrijdagmorgen rond 03.15 uur aangehouden, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto slingeren over de Nieuwe Prinsenkade. Bij een controle blies hij 600 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, maar de man heeft geen geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De Bredanaar stond ook nog gesignaleerd vanwege een hennepkwekerij, daarover kon hij direct gehoord worden.

Snelheidsduivel op de motor raakt rijbewijs kwijt

PRINSENBEEK: Een 21-jarige Poolse motorrijder is donderdagavond kort na 19.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man haalde op de snelweg A16 een motoragent van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) in. Deze agent reed op een onopvallende motor. De Pool reed ruim 200 km/uur, op een weggedeelte waar maximaal 100 km/uur was toegestaan. De man verklaarde dat hij zo hard reed, omdat hij het koud had. Hij had zich overigens niet echt op zijn rit voorbereid, want hij droeg geen motorkleding, maar een spijkerbroek en gymschoenen.

Twintig bedrijfspanden gecontroleerd bij integrale handhavingsactie

BREDA: Bij een integrale handhavingsactie donderdag hebben politie, gemeente, douane en Belastingdienst twintig bedrijfspanden op diverse locaties in Breda gecontroleerd. Het betrof panden in zowel het centrum van Breda als daarbuiten (o.a. Mgr. Nolensplein, Tilburgseweg en Ginnekenweg).

Er werden twee mensen aangehouden die nog 6 en 21 dagen gevangenisstraf hadden openstaan. In een bedrijf werden drie vuilniszakken met merkvervalste kleding aangetroffen; dat wordt verder uitgezocht. Door de belastingdienst zullen zeven bedrijven opnieuw bezocht worden in het kader van nader onderzoek. De afdeling bijzondere wetten van de gemeente Breda schrijft vier bedrijven aan in verband met overtreding van hun vergunning. Een bedrijf kan een nieuwe controle verwachten van de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente. De betrokken partners spreken van een succesvolle controle; de komende maanden zullen meer van dergelijke controles worden gehouden.

Politie controleert bromfietsers in Breda Zuid-West

BREDA: Agenten van het team Breda Zuid-West hebben donderdag op het Dr. Struyckenplein en de Tuinzigtlaan en directe omgeving een
bromfietscontrole gehouden. Tussen 09.30 en 15.00 uur werden dertien bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Op de
rollentestbank werd de constructiesnelheid gemeten; in een geval bleek de brommer 97 km/uur te kunnen rijden. De eigenaar daarvan en nog twee andere bromfietsbezitters raakten hun kentekenbewijs kwijt; dat krijgen ze pas terug als ze ervoor zorgen dat hun brommer weer in originele staat verkeert. De Rijksdienst voor het Wegverkeer herkeurt dan de brommers. Er werd ook een Bredanaar aangehouden die geen rijbewijs had en bovendien nog gezocht werd in verband met diefstal dan wel heling na een inbraak.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-04-2010 11:50 | © Regio Midden en West Brabant |