Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 23-04-2010

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 04.30 uur in de Jan
Aartsestraat een 51-jarige Goirlese automobilist van de straat gehaald. Tijdens controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest wees uit dat de man 510 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

TILBURG - In de Groenstraat hebben agenten om 02.30 uur een
39-jarigeTilburgse automobilist aangehouden. Ook hij verkeerde onder invloed. Bij hem wees de ademtest uit dat hij 730 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs bleek na controle al eerder ingevorderd te zijn voor hetzelfde feit.

Tweetal bedreigt agent

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Gerard van
Spaendonckstraat twee Tilburgers van 40 en 41 jaar aangehouden. De mannen waren het niet eens met een uitgevoerde routinecontrole. Tijdens het gesprek wat volgde bedreigden beiden de agent woordelijk met de dood. Het tweetal verkeerde onder invloed van alcohol. Tijdens de aanhouding trof de politie een mes in één van de zakken van het tweetal. Het mes is in beslag genomen. De agent deed aangifte.

Winkelpersoneel houdt klanten scherp in de gaten

TILBURG - Medewerkers van een kledingzaak in de Heuvelstraat hebben gistermiddag rond 13.30 uur twee minderjarige Tilburgse meisjes van 13 en 14 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Het personeel zag dat het tweetal in de zaak goederen in hun kleding stopte. Bij het verlaten van de zaak werden ze daarover aangesproken en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau werden de ouders van de kinderen geïnformeerd. Na verhoor mocht het tweetal vertrekken. De politie overlegd of de zaak overgedragen wordt naar bureau Halt.

Vrouw berooft en mishandelt vriendin

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg Zuid een 29-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht haar 27-jarige Tilburgse vriendin eerder die avond mishandeld en beroofd te hebben. De verdachte is op het bureau in het belang van het onderzoek in
verzekering gesteld.

Het slachtoffer werd rond 19.15 uur, bij het verlaten van een
supermarkt aan de Pater van den Elsenplein aangesproken door de verdachte. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren sloeg. De verdachte eiste geld en haar boodschappen. Tussen beiden ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer mishandeld werd. Door tussenkomst van omstanders lukte het haar los te komen en te vluchten. De verdachte ging er vervolgens met haar boodschappen en een fiets vandoor. Het slachtoffer waarschuwde de politie en deed aangifte. Met toestemming van de officier van justitie kon de 29-jarige korte tijd later buiten heterdaad in een woning worden aangehouden.

Politie houdt Tilburger aan op gesignaleerde scooter

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op het Wilhelminapark een 22-jarige Tilburger aangehouden. Agenten controleerden de man die op dat moment een scooter bestuurde. bij navraag bleek dat het voertuig sinds 10 februari gesignaleerd stond. De scooter was weggenomen uit de Hasseltstraat. De verdachte verklaarde de bromfiets van een
oppervlakkige kennis te hebben geleend. Het voertuig is in beslag genomen.

Politie ondersteunt bij oprollen illegale zender

TILBURG - De politie heeft gisteren ondersteuning geboden aan het Ministerie van Economische zaken bij het oprollen van een illegale zender. De actie was gepland naar aanleiding van klachten van storingen uit de omgeving van Tilburg Noord. Onderzoek wees uit dat de zender actief was vanuit een woning in de Griegstraat. De politie trof in het pand het apparatuur aan. De eigenaar deed vrijwillig afstand van de zendapparatuur. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie deelt 126 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben gistermiddag en avond op verschillende locaties waaronder de Professor
Cobbenhagenlaan een verkeerscontrole ingesteld. Het doel van de actie is de verkeersveiligheid te vergroten. In totaal werden er 126 bekeuringen uitgeschreven. In 64 gevallen ging het om het niet dragen van de autogordel. Daarnaast kregen bestuurders een boete voor het overschrijden van de snelheid en niet handsfree bellen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-04-2010 11:49 | © Regio Midden en West Brabant |