Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij start campagne Burendag 2010 in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft vrijdagochtend 23 april de start van de campagne van Burendag in de wijk Lombok in Utrecht bijgewoond. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts om activiteiten te ondersteunen die bijdragen aan het bevorderen van contact tussen buren. Met de campagne worden mensen in Nederland opgeroepen om projectvoorstellen voor hun buurt in te dienen.

Prinses Máxima overhandigde als start van de campagne namens het Oranje Fonds twee cheques van 500 euro aan bewoners uit Lombok. Hiermee kunnen zij op Burendag hun projecten realiseren. De Prinses sprak met hen over hun motivatie en bezocht in de wijk de locaties waar de projecten uitgevoerd gaan worden.

Burendag wordt dit jaar op 25 september voor de vijfde keer georganiseerd. Douwe Egberts startte het initiatief in 2006, twee jaar later volgde het Oranje Fonds. Tijdens Burendag in 2009 werden op circa 14000 locaties in Nederland buurtactiviteiten gehouden waar ruim 650.000 mensen aan deelnamen. Het Oranje Fonds stelt voor 2010 twee miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan de sociale samenhang in de buurt. Onder het motto 'Burendag, een goed idee voor de buurt' kunnen bewoners hun projectvoorstel indienen. Het maximale bedrag per project bedraagt 500 euro. Gemeenten en sponsoren kunnen dit eventueel aanvullen.

Prinses Máxima is beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

Noot voor redacties (