Senternovem

23-04-2010 |

Website `Energieneutraal Bouwen'actief

NL Energie & Klimaat lanceert een nieuwe website

In 2020 moet Nederland energieneutraal bouwen. Professionals vinden hier onafhankelijke en objectieve informatie over zeer energiezuinig en energieneutraal bouwen en renoveren.

In 2020 moet Nederland energieneutraal bouwen. Hiervoor is innovatie van bouwproces, technieken en financiering noodzakelijk.

Kennis beschikbaar

NL Energie & Klimaat, onderdeel Agentschap NL, heeft een nieuwe website voor dit thema gelanceerd. Professionals in de bouw kunnen hier onafhankelijke en objectieve informatie vinden over zeer energiezuinig en energieneutraal bouwen en renoveren. Agentschap NL ondersteunt de uitvoering van de Innovatie Agenda Energie in opdracht van de ministeries VROM-WWI en EZ. Koplopers (partijen in de bouwsector met hoge ambities) in de gebouwde omgeving met kennis en advies bij de te nemen innovaties in de gebouwde omgeving worden gefaciliteerd. Daarnaast wordt kennis opgebouwd over de stand in het land met betrekking tot innovatieve technieken en het bouwproces. Deze kennis stelt NL Energie & Klimaat ter beschikking aan de markt.

U vindt op de website:

* De DigiGids met op trefwoord (van Aanbesteden tot Zonnewoning) uitleg en doorverwijzing naar actuele informatie over het onderwerp
* Inspirerende Praktijkvoorbeelden van energieneutrale en zeer energiezuinige projecten

* Nieuwe onderzoeken zoals de studie `Schatgraven in de bestaande woningbouw'

* Interessante links, agenda-items en nieuwsberichten over energieneutraal bouwen

Meer informatie

Energie Onderzoek Subsidie (EOS)