Politie Zeeland


---


O-775-2010 Verkeersongeval in Goes
Donderdag iets na 18.00 uur vond op de Abbekindersezandweg ongeval plaats waarbij een 43-jarige motorrijder uit de gemeente Goes gewond raakte.
Op de Abbekindersezanddijk was men bezig wegwerkzaamheden. De motorrijder, die dit vermoedelijk niet in de gaten had, wilde ter hoogte van deze werkzaamheden een busje inhalen. Hij slipte en schoof onderuit. De man werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht, daar bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen.

O-776-2010 Motorrijder rijdt veel te hard, 's-Gravenpolder
Een 36-jarige motorrijder uit 's-Gravenpolder moest donderdag rond 20.30 uur op de Bernhardweg Oost zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.
Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h; de motorrijder reed met een, gecorrigeerde, snelheid van 149 km/h.

W-777-2010 Eenzijdig verkeersongeval, Vlissingen
Op de Poortersweg vond donderdag om 21.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats.
Een 30-jarige Vlissingse automobilist reed over de Oostelijke Bermweg. Bij de Poortersweg reed hij over grind waardoor hij de controle over de auto verloor. De auto vloog over de kop en kwam ondersteboven in een hekwerk tot stilstand. De bestuurder en een inzittende werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en de bestuurder werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Het hekwerk en de auto raakten beschadigd.

Z-778-2010 Rijden onder invloed, Terneuzen
Een 41-jarige automobilist uit Den Haag werd vrijdag omstreeks 05.30 uur in de Grenulaan betrapt op rijden onder invloed.
Een blaastest wees uit dat de man ongeveer 5x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Z-779-2010 Eenzijdig verkeersongeval, Hoek
Op de Westerscheldetunnelweg bij Hoek, ter hoogte van wegwerkzaamheden, vond vrijdag omstreeks 08.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats.
Een 32-jarige vrouw uit de gemeente Hulst kwam vanuit de tunnel en botste bij het inrijden van de wegversmalling tegen de markeringsblokken aan de kant van de weg. Zij gooide haar stuur om waarna de auto kantelde. De vrouw werd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek geen noemenswaardig letsel te hebben opgelopen. Omdat in de auto een sterke schroeilucht hing, is door de brandweer een onderzoek ingesteld, maar er werd niets gevonden. De auto is echter wel total loss. Het hele traject, vanaf de 1e afrit vanuit de tunnel tot aan de rotonde N61, werd afgezet. Op de rotonde werd door de politie het verkeer geregeld. Twee bestuurders negeerden een stopteken en reden toch de Westerscheldetunnelweg in. Beide bestuurders kregen een proces-verbaal.

Z-780-2010 Diefstal koper, Breskens
Van een bouwplaats aan de Poon in Breskens werden in de nacht van donderdag op vrijdag enkele tientallen meters koperen leiding gestolen.
De waarde van de leidingen bedraagt een paar honderd euro.