Erasmus Universiteit Rotterdam

Presentatie boek 'Zorg om de Jeugdzorg'

Datum
Van: 23 april 2010 15:30
Tot: 23 april 2010 17:00

---

Locatie:
Campus Woudestein, zaal LB-97 (L-gebouw)

Toelichting
De presentatie van het boek `Zorg om de Jeugdzorg' met praktijkverhalen van advocaten én kinderen over de Nederlandse jeugdzorg is op vrijdag 23 april 2010 van 15.30 tot 17.00 uur op de Erasmus Universiteit Rotterdam in zaal LB-97 (L-gebouw). Toegang is gratis. Aanmelden via: zorgomdejeugdzorg@remove-this.gmail.com, o.v.v. naam, functie en organisatie. U ontvangt een bevestiging.

Zorg om de jeugdzorg verwoord in boek

Precies een jaar geleden organiseerde een aantal Rotterdamse jeugdrechtadvocaten het drukbezochte congres 'Zorg om de Jeugdzorg' op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor het eerst discussieerden kinderrechters, advocaten, medewerkers van Bureau Jeugdzorg en van de Raad voor de Kinderbescherming in het openbaar met elkaar. Naar aanleiding van het congres komt nu het boek `Zorg om de Jeugdzorg' uit, dat is samengesteld door Jolande uit Beijerse (universitair docent straf- en strafprocesrecht, EUR), Katja Logtenberg en Marjolein Rietbergen. Op vrijdag 23 april 2010 wordt het boek op de Erasmus Universiteit gepresenteerd.

Het boek bevat de brandbrief die Rotterdamse jeugdrechtadvocaten eind 2008 naar de Rotterdamse rechtbank stuurden, het verslag van de lezingen en debatten die tijdens het congres zijn gehouden, de uitkomsten van de deelnemersenquête en de reactie van de minister van Jeugd en Gezin. Tevens bevat dit boek enkele tientallen verhalen uit de praktijk, van rechters, advocaten en medewerkers van Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming, maar ook van een aantal jongeren zelf. In sommige verhalen wordt op alle fronten gefaald ten koste van het kind, maar er zijn ook hoopgevende verhalen waarin er door een goede samenwerking tussen gezinsvoogd en advocaat meer voor het kind is bereikt dan aanvankelijk voor mogelijk werd gehouden.

De presentatie van het boek `Zorg om de Jeugdzorg' is op vrijdag 23 april 2010 van 15.30 tot 17.00 uur op de Erasmus Universiteit Rotterdam in zaal LB-97 (L-gebouw). Bekijk het programma. Toegang is gratis. Aanmelden via: zorgomdejeugdzorg@remove-this.gmail.com, o.v.v. naam, functie en organisatie. U ontvangt een bevestiging.

Zorg om de Jeugdzorg , Boom juridische uitgevers, ISBN 978-90-8974-281-0