Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 23 april 2010

Kenmerk 087

Gemeentelijke onderscheiding voor Thijs van den Berg

Vandaag (vrijdag 23 april) heeft wethouder Gerson de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer Thijs van den Berg. Dit gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst in het stadhuis. De heer Van den Berg kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet en betrokkenheid bij Amsterdam.

De heer Van den Berg is al meer dan twintig jaar betrokken bij tal van lastige situaties in en om `de rafelranden van de stad'. Hij bemiddelde tussen personen aan de `rafelranden' en de `subculturen' aan de ene kant en de gemeente aan de andere kant. Van de kunstenaars in Ruigoord tot de Hells Angels aan de H.J.E. Wenckebachweg, van de ontruiming van tramremises tot aan de tippelzone op de Theemsweg. Om dit werk te kunnen doen heeft hij plaatsgenomen in diverse comités en stichtingen.

De heer Van den Berg heeft veel op eigen initiatief gedaan en heeft bewezen een brug te kunnen slaan tussen de gemeente en groepen die voor de overheid lastig bereikbaar zijn. Door deze bijzondere kwaliteit en de inzet die hij buiten zijn werk om voor de goede zaak heeft gedaan, heeft hij de onderscheiding ontvangen.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-087



Gemeente Amsterdam