Kristel Leerkes nieuwe voorzitter van Platform Projectinrichting

23/04/2010 12:57

Adrichem Reclame-Advies

Op de ledenvergadering van Platform Projectinrichting (PPI) gehouden op 22 april jl. is Kristel Leerkes-Boerhof, directeur van Boerhof Projectinrichters uit Heeten, benoemd tot nieuwe voorzitter. Zij kreeg als opvolger van Dick Kampschreur de voorzittershamer overhandigd van Jos Wesselink, PPI directeur.

Markt projectinrichting vraagt om ketenkwaliteit.

Platform Projectinrichting, kortweg PPI, is de brancheorganisatie voor projectinrichtingsbedrijven en hun toeleveranciers gericht op de collectieve belangen van de branche. PPI richt zich op ketengerichte kwaliteitsverbetering. Dit houdt in dat niet alleen het kwaliteitsdenken van PPI middels het PPI keurmerk op één lijn ligt, maar ook van andere partijen in de projectinrichtingsketen zoals facilitair managers en architecten. Het PPI keur verschaft opdrachtgevers extra garanties op het gebied van kwaliteit, milieu, arbeidsomstandigheden en competenties van uitvoerend personeel. Externe audits waarborgen de onafhankelijke beoordeling van de uitgevoerde werkzaamheden.

Kristel Leerkes: "Ketenkwaliteit heeft alles te maken met een goede samenwerking tussen de ketenpartners. PPI voert in dit kader overleg met belangrijke partners binnen de keten zoals bijvoorbeeld de beroepsorganisatie FMN (Facility Management Nederland).

Kwaliteit betekent ook: beter opgeleid.

"Je kunt geen kwaliteit leveren zonder personeel dat over de juiste competenties beschikt. Een goede vakopleiding van projectstoffeerders is essentieel. PPI is dan ook één van de initiatiefnemers van de Stichting Erkende Stoffeerder, specifiek gericht op deze doelgroep. Zo zetten wij na de invoering van ons kwaliteitskeurmerk de volgende stap richting integrale kwaliteitszorg. Bovendien werken wij aan de verbetering van het beroepsimago van de projectstoffeerder".

Duurzaamheid en innovatie speerpunten PPI

"De markt voor projectinrichting is volop in beweging. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) spelen een steeds grotere rol. De Nederlandse rijksoverheid neemt nu bij al haar inkopen duurzaamheid mee in de beslissingscriteria en vindt het zelfs zo belangrijk, dat dit van doorslaggevend belang kan zijn. Duurzaamheid is dan ook een belangrijk onderwerp binnen PPI en wij informeren de leden dan ook over de do's and don'ts. Ook wordt er door opdrachtgevers gelet op innovatieve oplossingen. De leden van PPI versterken elkaar hierin door onderlinge kennisoverdracht. Veel werk is in de club reeds verricht, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel en PPI wil graag voorop blijven lopen. Ik zal proberen daar een goede bijdrage aan te leveren de komende jaren", aldus Leerkes

Meer informatie over Platform Projectinrichting vindt u op de website www.p-pi.nl

Contactinformatie: Jos Wesselink, Directeur PPI tel. Secretariaat 070-6202831

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.p-pi.nl