Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden op verdenking diefstal met geweld
Publicatiedatum: 23-4-2010 13:47:38

ARNHEM - De recherche in Arnhem heeft vanochtend, vrijdag 23 april, een 22-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij een gewelddadige diefstal in een woning in december 2009. De man kwam tijdens onderzoek als verdachte in beeld.

Een 50-jarige Arnhemmer deed vrijdag 18 december bij de politie aangifte nadat op de avond ervoor rond kwart over elf in zijn huis in de wijk Sint Marten met geweld was bestolen door een onbekende. Twee weken eerder was het slachtoffer al in huis bestolen, waarbij onder meer een bankpas was verdwenen. Dat zou gedaan zijn door een man die het slachtoffer die dag had ontmoet en binnen had uitgenodigd. Twee weken later kwam dezelfde man 's avonds aan de deur die de Arnhemmer zou hebben bedreigd met een mes en zijn pincode opeiste. In de schermutseling die daarop volgde raakte het slachtoffer lichtgewond. De onbekende bezoeker ging er vandoor.

Wapens
Na onderzoek kwam de politie de 22-jarige verdachte op het spoor, die vervolgens werd aangehouden. De man, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de Arnhemmer werden in huis ook een drietal wapens aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat daarbij om een vuurwapen, pepperspray en een boksbeugel. (074849)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---