Ohpen introduceert eerlijk, slim, veilig en goedkoop beleggen

23/04/2010 14:00

Ohpen

PERSBERICHT OHPEN

23 april 2010

OHPEN INTRODUCEERT EERLIJK, SLIM, VEILIG EN GOEDKOOP BELEGGEN

Amsterdam - Vanaf vandaag kan iedereen eerlijk, slim, veilig en goedkoop beleggen bij Ohpen, een nieuwe financiële instelling met transparantie als fundament. Ohpen staat voor een mentaliteitsverandering in de financiële wereld. Door geen hoge of verborgen kosten in rekening te brengen, biedt Ohpen haar klanten een optimaal rendement. De directie bestaat uit Chris Zadeh (1975) en Michel Vrolijk (1960). Chris Zadeh was tot en met 2008 Directeur Particulieren bij BinckBank. Michel Vrolijk was onder meer directeur bij Van Lanschot en Merrill Lynch en bestuurder van ING Bank.

Chris Zadeh: "Het is tijd dat de financiële wereld radicaal gaat veranderen. Veel te lang is niet gehandeld in het belang van de klant. Daarom creëren wij met Ohpen een nieuwe stroming. Het moet afgelopen zijn met het in rekening brengen van te hoge en verborgen kosten. Bij Ohpen staat de klant weer centraal. Zowel de organisatie en werkwijze als de kosten zijn volledig eerlijk, open en transparant."

Ohpen brengt geen verborgen kosten in rekening en klanten betalen slechts 1% van het belegde vermogen aan kosten per jaar. Hiermee is Ohpen tot wel 80% goedkoper dan concurrenten. Dit kostenverschil levert al snel 30% meer rendement op na 10 jaar. Tevens worden er geen instapkosten, uitstapkosten, transactiekosten, administratiekosten, switchkosten of verborgen kosten gerekend. 1% = 1%.

Michel Vrolijk: "Ohpen is niet alleen goedkoper, maar ook slimmer en veiliger. De ontwikkeling van het vermogen is bij ons niet afhankelijk van een individuele adviseur of beheerder. We beleggen volgens de wetenschappelijke Nobelprijswinnende theorieën van Markowitz en Sharpe, waarbij alle menselijke emotie wordt uitgeschakeld. Daarmee scoren we beter dan 95% van de beleggers. De software die wij gebruiken en onze klanten aanbieden was tot voor kort alleen beschikbaar voor grote professionele en institutionele partijen of zeer vermogende particulieren."

Klanten maken bij Ohpen online een persoonlijk beleggingsplan met de zogeheten 'Ohpen Planner'. De klant kiest de gewenste looptijd, de inleg en het financiële doel. De Ohpen Planner bepaalt vervolgens wat de optimale portefeuille voor de klant is. Dit doet de Ohpen Planner door duizenden mogelijke toekomstscenario's door te rekenen en aan de hand van het financiële doel van de klant de optimale verdeling tussen het Ohpen Wereld Groei Fonds en het Ohpen Wereld Bescherm Fonds te bepalen. Deze verdeling geeft de beste verhouding weer tussen rendement en risico, waarbij de kans op het behalen van het financiële doel van de klant het grootst is. De Ohpen Planner volgt voortdurend de portefeuille van de klant en de kans op het behalen van het financiële doel. Als omstandigheden erom vragen stelt de Ohpen Planner de klant voor om de verdeling van het vermogen bij te stellen. Deze software is ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, die de software tevens valideert en blijft doorontwikkelen.

De Ohpen Planner is voor iedereen toegankelijk."Wij hebben een product ontwikkeld dat is afgestemd op elk type belegger. Wij vinden het namelijk onbegrijpelijk dat een goed product en goede service alleen voor de meest vermogende belegger bestemd is. Daarom hanteren wij ook geen minimum inleg", aldus Chris Zadeh.





http://www.ohpen.nl