Politie Flevoland

Aanpak illegale hennepteelt blijft speerpunt politie

De afgelopen dagen heeft het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt van politie Flevoland na onderzoek twee hennepplantages opgerold.

Almere, 15-04-2010 o In een woning aan de Ida Gerhardstraat in Almere is een plantage van ongeveer 500 planten geruimd. Omdat het een koopwoning betreft zal op last van de burgemeester van Almere de woning voor drie maanden gesloten worden. In Almere werken verschillende organisaties zoals de politie, openbaar ministerie, woningcorporaties en de gemeente samen in de aanpak van hennepteelt. Het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt van politie Flevoland heeft de operationele regie voor het vinden en ontmantelen van hennepkwekerijen en het openbaar ministerie vervolgt de verdachte(n). Ook in een bedrijfspand aan de Patroonsweg in Zeewolde was het raak. Daar ontdekten de rechercheurs een plantage van ruim 2000 planten. De benodigde elektriciteit werd illegaal getapt. De beheerder van het elektriciteitsnet heeft de stroom afgesloten en de meter verwijderd. Het ruimen is gebeurd door een daarvoor gespecialiseerd bedrijf. De rechercheurs van het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt hebben de twee zaken in onderzoek.

Wie zaait zal oogsten
Wie wordt veroordeeld moet zijn straf ondergaan, de opbrengst van (ook eerdere) oogsten betalen en krijgt een strafblad. De kosten van de illegaal afgetapte elektriciteit zijn voor rekening van de hennepkweker.