Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 april 2010

Met 1,32 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Denekamp

Een 22-jarige automobilist uit Losser raakte vrijdag 23 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 23 april omstreeks 05.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Nordhornsestraat in Denekamp, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 22-jarige man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,32 promille uit. De man is een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010036159)

Fietser gewond na uitwijken auto, politie zoekt getuigen

Wierden

Een 12-jarige jongen uit Nijverdal raakte donderdagmiddag 22 april gewond na een val met zijn fiets. De jongen fietste over de ventweg naast de Nijverdalsestraat in Wierden, komende uit de richting van Nijverdal. Uit tegenovergestelde richting kwam een zwarte auto. De auto reed in de bocht midden op de weg, waardoor de fietser de auto net kon ontwijken. Hierdoor kwam de 12-jarige tegen een paal tot stilstand en viel in het prikkeldraad. De zwarte auto is doorgereden. De jongen raakte gewond en kon niet meer verder fietsen en moest worden opgehaald.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Wierden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010036014)

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt na aanrijding Enschede
Een 30-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 23 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte.

Vrijdagmorgen 23 april omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oosterstraat in Enschede. Een 24-jarige automobiliste uit Losser stond voor het rode verkeerslicht op de Oosterstraat in Enschede. Toen de vrouw groen licht kreeg trok zij op. Op dat moment werd de automobiliste ingehaald door een 30-jarige automobilist uit Enschede. Doordat de 30-jarige automobilist een verkeerde inschatting maakte kwam hij in aanrijding met de 24-jarige automobiliste. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 30-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,43 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010036164)

Vermissing graffitireiniger

Almelo

Op donderdag 22 april is een medewerker van de gemeente Almelo drie vaatjes graffitireiniger verloren. De vaatjes zijn vermoedelijk tussen de Sluitersveldsingel en Bornebroek uit het gemeentevoertuig gevallen tijdens het rijden. Het betreft één blauw en twee witte vaatjes van elk 10 liter. De inhoud is uiterst agressief en giftig en gevaarlijk bij verkeerd gebruik.

De politie verzoekt de vinder, de vaatjes bij het politiebureau af te geven of contact op te nemen met de politie telefoonnummer: 0900-8844. (2010035905)

Verkeerscontrole Mozartlaan
Hengelo
De politie heeft op donderdag 22 april tijdens een verkeerscontrole op de Mozartlaan in Hengelo 208 processen-verbaal uitgeschreven. De bestuurders kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ruim 600 bestuurders werden gecontroleerd tussen 13.00 uur en 16.45 uur. In het gebied geldt een maximum snelheid van 30 km/h.

De politie Twente is bezig met het project subjectieve verkeersveiligheid aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredings gedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten. (2010036044)

Man aangehouden voor zware mishandeling Almelo
Donderdagavond 22 april is een 41-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Rond 22.30 uur kwam bij de politie melding binnen van een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer aan De Roerdomp in Almelo, waarbij de man een 38-jarige vrouw had mishandeld. De man is in de woning aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. (2010036138)

Twee rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole

Hengelo

De politie heeft donderdag 22 april twee rijbewijzen moeten invorderen tijdens een verkeerscontrole, in verband met snelheidsovertredingen. Tussen 18.00 en 22.00 uur werd gecontroleerd op de Boekeloseweg en de Diamantstraat in Hengelo.

Op de Boekeloseweg geldt in verband met wegwerkzaamheden een toegestane maximum snelheid van 30 km/u. In totaal kregen zeven automobilisten een bekeuring wegens het overschrijden van deze maximum snelheid. Eén automobilist reed hier 89 km/u en raakte derhalve zijn rijbewijs kwijt. Daarnaast kregen drie bestuurders een bekeuring in verband met een inhaalverbod en één automobilist kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Op de Diamantstraat werden tien bekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden. Er geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Eén automobilist reed 105 km/u en raakte zijn rijbewijs kwijt. (2010036115)

Algemene verkeerscontrole

Delden

Woensdag 21 april is tussen 13.30 en 16.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Greekerinckskamp in Delden. In totaal werden er 13 bekeuringen uitgeschreven.

Er werden bekeuringen uitgedeeld voor o.a.: . Overschrijding maximum snelheid, 5x . Overschrijding maximum constructiesnelheid brommer, 1x . Rijden door rood licht, 1x (2010036034)

Fietster en bromfietser gewond bij aanrijding

Enter

Donderdag 22 april vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding plaats op de Bornerbroekseweg in Enter. Hierbij raakten een 65-jarige vrouw en een 16-jarige jongen gewond.

De 65-jarige vrouw fietste op het fietspad van de Bornerbroekseweg in de richting van Bornerbroek. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 16-jarige bromfietser. De vrouw en de jongen raakten met elkaar in botsing. Beiden kwamen ten val en moesten met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Het is onbekend wat er precies is gebeurd, dit wordt op dit moment door de politie onderzocht. (2010036089)