Gemeente Andijk


Dierenweide de Put afgesloten

23-04-2010
Op last van de provincie wordt dierenweide de Put afgesloten vanaf 23 april, in verband met onderzoek.
Dierenweide de Put is geplaatst op een oude afvalstortplaats. Op het oude afval is een deklaag aangebracht. Op sommige plekken is de deklaag dunner geworden, waardoor stortmateriaal en dus mogelijk ook asbestverdachtmateriaal naar boven is gekomen. Daarom wordt de gehele locatie op last van de provincie vanaf vrijdag 23 april afgesloten voor publiek. Zodra er meer bekend is over de resultaten van het onderzoek of over de stappen die worden genomen, wordt u via de website van gemeente Andijk (www.andijk.nl) geïnformeerd.

Hoe gevaarlijk is dit?
Het echte gezondheidsrisico van asbest, het materiaal dat tot de jaren 90 vaak is gebruikt bij de bouw, is vooral aanwezig bij langdurige blootstelling aan grote hoeveelheden asbestvezels in de lucht. Asbestvezels komen in de lucht als het materiaal wordt bewerkt. Op dit moment lijkt er daarom bij de Put geen groot gezondheidsrisico, maar willen de gemeente, milieudienst, GGD Hollands Noorden en de provincie het zekere voor het onzekere nemen.

Hoe gevaarlijk is dit voor de dieren?
De dieren van de kinderboerderij staan op het hogere punt van de Put, daar waar de deklaag dik genoeg is. Als er wel volgende stappen moeten worden ondernomen zal ook worden bekeken hoe er met de dieren wordt omgegaan.

Meer informatie
Heeft u vragen van technische aard, neem dan contact op met de milieudienst via de provinciale klachtentelefoon: 0800-6586734. Meer informatie over gezondheidsrisico´s van asbest vindt u op www.ggdhollandsnoorden.nl onder milieu en gezondheid (klik hier).

template afbeelding

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |