Gemeente Roermond

Wethouders en nieuwe raadsleden beëdigd

In de openbare raadsvergadering van 22 april 2010 heeft de Roermondse gemeenteraad de wethouders voor de nieuwe raadsperiode benoemd. Ze zijn meteen beëdigd. Direct daarna zijn ook vier nieuwe raadsleden beëdigd.

De nieuwe wethouders zijn Raja Moussaoui (VVD), Jos van Rey (VVD), Wim Kemp (CDA), Gerard IJff (PvdA) en Vincent Zwijnenberg (VVD), die samen met burgemeester Henk van Beers het college van burgemeester en wethouders vormen. Raja Moussaoui en Vincent Zwijnenberg zijn nieuw in het college.

Aan het begin van de raadsvergadering is afscheid genomen van Huub Boots (Burgerbelangen Roermond) en Fried Smeets (Demokraten Swalmen) als wethouders uit de vorige bestuursperiode. Beiden zijn nu gemeenteraadslid voor respectievelijk BBR en DS.

Het college heeft dezelfde avond nog besloten dat wethouder Jos van Rey eerste loco-burgemeester is en wethouder Raja Moussaoui tweede loco-burgemeester, gevolgd door Wim Kemp, Gerard IJff en Vincent Zwijnenberg.

De nieuwe raadsleden zijn Michelle Faber-Doornebosch (PvdA), Dirk Franssen (VVD), Guido Lomans (VVD) en Harry Jacobs (CDA).

De gemeenteraad heeft kennisgenomen van het Coalitieakkoord 2010-2014. In het najaar kan de gemeenteraad zich uitspreken over het College Uitvoeringsprogramma (CUP) en de begroting.

Eerste publicatiedatum: 23-04-2010 Bijgewerkt: 23-04-2010