Gemeente Tilburg

Persbericht
23 april 2010

Ireen Wüst IJsbaan en T-Kwadraat draaien goed eerste jaar

Met The Gym 4U is fitness in T-Kwadraat ook een feit

T-Kwadraat en de Ireen Wüst IJsbaan hebben een goed eerste jaar achter de rug. Met een totaal van 72.000 recreatieve schaatsers en een omzet van 400.000,- euro heeft de Ireen Wüst IJsbaan de begroting voor het eerste jaar ruim gehaald. Daarnaast is het ledenaantal bij de diverse Tilburgse ijsverenigingen gestegen. De sportvloer van T-Kwadraat haalde een bezettingsgraad van 95%. Vanaf 1 mei voorziet The Gym 4U ook fitness in T-Kwadraat.

Sportwethouder Jan Hamming: "Voor een eerste jaar is dit een geweldige ontwikkeling. Vooral de stijging van het aantal leden bij verenigingen. Dat belooft veel goeds in de toekomst voor het mooiste gebouw van Zuid-Nederland, in hét sportgebied van Tilburg."

Bezoekersbegroting Ireen Wüst IJsbaan

Volgend seizoen moet het bezoekersaantal van de Ireen Wüst IJsbaan doorgroeien naar 85.000. In het 3e seizoen (2012-2013) naar 100.000. Voor het nieuwe seizoen geldt geen tariefverhoging. Vanaf 25 september is de Ireen Wüst IJsbaan weer geopend.

Toename ledenaantal verenigingen

De Tilburgse ijsverenigingen profiteren van de extra meters ijs in Tilburg. Afgelopen seizoen valt een noemenswaardige stijging van het aantal leden te noteren. Zo verwelkomden IJsclub Tilburg en de Tilburgse Kunstrij Vereniging respectievelijk 20% en 39& meer leden. Bij Stichting Kunstrijden en IJsgala was een toename van 25% en staan mensen op de wachtlijst. Ook zijn er 4 nieuwe recreatieve ijshockeyverenigingen.

Enquête Ireen Wüst IJsbaan

Aan het einde van het seizoen werd bezoekers van de Ireen Wüst IJsbaan gevraagd naar hun mening over onder andere sfeer en beleving, bereikbaarheid en klantvriendelijkheid. In totaal zijn ruim 300 mensen geënquêteerd. Met een algemeen rapportcijfer 7,6 als resultaat. Opvallend was dat 95% van de respondenten aangaf de ijsbaan nog eens te bezoeken. Ook werd opgemerkt dat de sfeer in de accommodatie verbeterd mag worden. Hier wordt voor het volgende schaatsseizoen actie op ondernomen.

(Sport)evenementen in T-Kwadraat

Sinds de officiële opening van T-Kwadraat op 24 oktober 2009 heeft het sportcomplex al meerdere grote evenementen gehuisvest. In maart 2009 trapte de beurs Wereld op Wielen af. Dit jaar was T-Kwadraat het decor voor de Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton, het internationaal dansevent Tilburg Moves en het NK Judo onder 17 jaar. In oktober van dit jaar verwelkomt T-Kwadraat het EK Korfbal. Op de Ireen Wüst IJsbaan werden meerdere ijsevenementen georganiseerd: het NK Shorttrack, Tilburg on Ice en het Sky IJsgala. Deze week wordt het WK IJshockey gespeeld.

The Gym 4U: nieuwe partner T-Kwadraat

T-Kwadraat biedt naast een sportvloer van 3000m² ook een klimcentrum, een sportmedisch centrum, vergader- en businessruimten en horeca. Met de komst van fitness nadert het fullservice sportconcept van het sportcomplex haar voltooiing. Vanaf 1 mei voorziet The Gym4U in de nog ontbrekende fitnessvoorziening. In juni volgt Kinderstad met het aanbod van buitenschoolse opvang. Daarmee is sportcomplex T-Kwadraat compleet.

De nieuwe fitnessaanbieder The Gym4U opent haar deuren voor het publiek tijdens speciale kijkdagen:

- Zaterdag 24 en zondag 25 april: van 11.00 tot 16.00 uur.
- Maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 april: van 18.00 tot 22.00 uur.
- Zaterdag 1 en zondag 2 mei: van 11.00 tot 16.00 uur.
---