Gemeente Etten-Leur

C1000 en Dirk van den Broek mogen op zondagavond open zijn

Supermarkten C1000 en Dirk van den Broek mogen op zondagavond open zijn

Het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur heeft aan de plaatselijke vestigingen van C1000 en Dirk van den Broek ontheffing verleend om op zondagen van 16.00 tot 20.00 uur geopend te zijn. De exploitanten van beide supermarkten hebben het voornemen om vanaf zondag 16 mei a.s. gebruik te maken van deze toestemming om als zondagavondwinkels te fungeren.

Op basis van de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening heeft het college eerder dit jaar de nota Zondagavondwinkels vastgesteld. Volgens de regelgeving mag er op elke 15.000 inwoners één zondagavondwinkel zijn: in de Etten-Leurse situatie met 41.524 inwoners mag er dus voor twee zondagavondwinkels ontheffing worden verleend.

Er waren echter drie gegadigden voor de zondagavondopenstelling en daarom moest wethouder Bernd Roks vrijdag 23 april in het Stadskantoor een officiële loting verrichten. Daarbij viel de Super de Boer-vestiging aan de Geerkade buiten de boot.

De ontheffing voor de zondagavondwinkels geldt voorlopig voor één jaar. Tegen het einde van die periode evalueert wethouder Roks met de supermarktexploitanten de opgedane ervaringen. Aan de verleende ontheffingen zijn voorwaarden verbonden om overlast te voorkomen.

20100423\pwm\0678

Inforaad
Werk in uitvoering

Er zijn 2 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl