Gemeente Voorschoten

Waardering voor 50 jaar VAC

VAC2w De Voorschotense Bouwcommissie bestaat vijftig jaar.

Dit werd gevierd in Bar Bistro Het Wedde. Burgemeester Jeroen Staatsen was een van de sprekers tijdens de feestelijke receptie. Hij feliciteerde voorzitter de heer Flip van Dalen met het eervolle jubileum en sprak zijn waardering uit voor de inspanningen van de leden van de VAC en de meerwaarde die dat oplevert. In het verleden , in het heden en ook in de toekomst. Want ook al is er in de afgelopen vijftig jaar veel veranderd in de bouwwereld: een VAC advies blijft altijd nodig. Zoveel werd duidelijk op donderdag 21 april in Het Wedde. De nodige oud-leden, betrokkenen uit de bouwwereld en politici waren aanwezig om de VAC leden te feliciteren met het jubileum. Speciale gaste was mevrouw Verheij, lid van het allereerste uur. VAC1w

De VAC in Voorschoten is in 1960 opgericht door de Nederlandse Federatie voor Vrouwelijke Vrijwillige Hulpverlening. Jarenlang stond VAC voor Vrouwen Advies Commissie. Sinds 2006 is de naam veranderd; in die zin dat de V nu staat voor Voorschotens.

De `Voorschotense Advies Commissie voor Woningbouw en Woonomgeving' bestaat op dit moment uit twee heren en vijf dames.

De afgelopen decennia zijn er in Voorschoten weinig huizen gebouwd waar de bouwcommissie zich niet mee heeft bemoeid: Noord-Hofland, Boschgeest, Starrenburg ll, Krimwijk ll, Vlietwijk, Albert Heijn en het Van der Hoevenpark. En als mogelijk straks de bouwplannen voor het Deltaplein bekend worden zal de VAC ook zeker hierover haar licht laten schijnen.

* 23 april 2010