Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen voor overval winkel

Nijmegen, 23-04-2010 o In het onderzoek naar een gewapende overval op een winkel aan de Paul Krugerstraat op woensdag 3 maart van dit jaar zijn twee aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen, allebei van 20 jaar uit Nijmegen.

De gewapende overval vond die woensdagmorgen om 11.30 uur plaats. Op dat tijdstip kwam een man met bivakmuts de winkel binnen en dwong de medewerker, onder bedreiging van een vuurwapen, om geld af te geven Vervolgens zou de overvaller de winkel uitgevlucht zijn en bij iemand achterop de bromfiets zijn gesprongen. Niemand raakte bij de overval gewond. Na de overval verstuurde de politie direct een SMS-Alert.

Onderzoek leidde uiteindelijk afgelopen woensdag tot de aanhouding van de eerste verdachte. Hij wordt ervan verdacht de overval gepleegd te hebben. Donderdag kon de andere verdachte worden aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan de gewapende overval. Eén van de mannen wordt tevens verdacht van een beroving van een fietster op de Paul Krugerstraat op 20 maart 2010. Onder bedreiging van een vuurwapen moest zij geld en haar mobiele telefoon afgegeven.

Beide mannen hebben de overval bekend, één van de verdachte bekende ook de straatroof. Ze worden vrijdag 23 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Zie ook eerdere berichtgeving: Winkel overvallen

(10)

Laatst gewijzigd 23-04-2010 15:39 | © Regio Gelderland-Zuid |