EuroCross Assistance

4000 verzekerden doen beroep op alarmcentrale

23/04/2010

De vulkanische aswolk heeft veel reizigers in problemen gebracht. Door de sluiting van het Europese luchtruim zijn de afgelopen week verzekerden overal ter wereld gestrand. Eurocross Assistance heeft in totaal 1609 dossiers in behandeling gehad door de sluiting van het luchtruim. Achter ieder dossier zitten meerdere verzekerden. Dat betekent dat er naar schatting ongeveer 4000 verzekerden een beroep hebben gedaan op de alarmcentrale. De meeste meldingen kwamen uit Spanje, Italië en de Verenigde Staten.

Eurocross heeft verzekerden bij kunnen staan met het verkrijgen van medicijnen ter plaatse, het regelen van medische zorg ter plaatse,en het regelen van alternatief vervoer in hele schrijnende gevallen. Dit betreft reizigers die plotseling moesten terugkeren vanwege een sterfgeval of andere ernstige familieomstandigheden. Momenteel gaat de grootste zorg uit naar de patiënten die in de buitenlandse ziekenhuizen liggen en natuurlijk erg uitzien naar de terugreis. Het gaat hier om 15 ernstig zieke patiënten die tijdens de vlucht zuurstof en medische begeleiding nodig hebben. Gelukkig werken luchtvaartmaatschappijen goed mee om deze categorie reizigers prioriteit te geven.

Maandag 19 april gaat in de boeken als drukte dag ooit buiten het hoogseizoen om. In totaal kwamen er die dag 1249 telefoontjes binnen door de sluiting van het luchtruim. Om de drukste op te vangen heeft Eurocross extra mensen ingezet.