Project Gemeente Westland

Coalitieakkoord

GemeenteBelang Westland, CDA Westland en Westland Verstandig bereiken coalitieakkoord

Publicatiedatum: 23-04-2010

Vandaag (23 april 2010) hebben de formateurs Meijer en Weverling bekend gemaakt dat de raadsfracties van GemeenteBelang Westland, CDA Westland en Westland Verstandig een akkoord hebben bereikt over een coalitie. Ook is er overeenstemming over de samenstelling van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.
De wethouderskandidaten zijn: dhr. A.W. Meijer (GemeenteBelang Westland), dhr. A. Weverling (GemeenteBelang Westland), dhr. T.A.M. Duijvestijn (CDA), mw. M.A.A. de Goeij-van der Klugt (CDA) en de heer J. Bogaard (Westland Verstandig).
In totaal gaan de vijf toekomstige wethouders 4,5 voltijdsfunctie vervullen.

De nieuwe coalitie beschikt over 23 van de 37 zetels in de gemeenteraad.
Het coalitieakkoord en het voorstel tot benoeming van de wethouders zal op een nog nader te bepalen datum in de raad worden geagendeerd.

De voorgestelde portefeuilleverdeling van de wethouderskandidaten is als volgt:

A.W.(Bram) Meijer (1e loco-burgemeester): Verkeer en vervoer, Beheer openbare ruimte, Ruimtelijke ordening, Bouwen en wonen, Handhaving (Ruimtelijke ordening, Bouw- en woningtoezicht en Milieu). A. (Arne) Weverling: Cultuur en historisch erfgoed, Kust, toerisme en recreatie, Gebiedsmarketing en internationalisering, Communicatie en Dienstverlening, Personeel en organisatie, ICT en facilitaire zaken. T.A.M. (Theo) Duijvestijn: Economische zaken en Agri-business (Greenport), Financiën en belastingen, Planontwikkeling, Grondzaken, Milieubeleid en -vergunningen.
M.A.A. (Marga) de Goeij-van der Klugt (0,7): Zorg en welzijn (WMO en ouderen), Volksgezondheid, Sociale zaken (Werk en inkomen), Onderwijs en kinderopvang.
J. (Jan) Bogaard (0,8): Volkshuisvesting, Huisvesting gemeentelijke organisatie, Vastgoed, Sport en jeugd- en jongerenwerk.

Burgemeester J. (Sjaak) van der Tak: Openbare orde en veiligheid, Brandweer, Juridische zaken, Greenport Nederland, Haaglanden en Internationale betrekkingen