Politie Hollands Midden

Noordwijk - Verdachte van inbraken aangehouden

Noordwijk, 23-04-2010 o De politie heeft donderdag 22 april een 43-jarige man uit Noordwijk aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning, diefstal uit een auto en van een diefstal van een fiets.

De politie kreeg donderdag even voor 05.00 uur de melding dat er een persoon in een achtertuin van een woning aan het Willem Alexanderpark liep. Een bewoonster uit die straat was wakker geworden van geluiden en zag een licht van een zaklamp waarna ze de politie waarschuwde. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar verdachte personen en trof in dezelfde straat een persoon aan in een auto van een andere bewoonster. De man werd op heterdaad aangehouden. Bij hem werden onder andere een portemonnee en een telefoon aangetroffen die in de auto van de bewoonster lagen.

Ook werd bij de man een horloge aangetroffen die afkomstig is van diefstal van een woning in deze straat. Verderop in de straat stond een fiets met fietstassen met goederen die ook afkomstig zijn van diefstal uit deze woning aan het Willem Alexanderpark. De inbreker wist de woning binnen te komen door de deur, die niet op het nachtslot zat, open te flipperen.

De fiets was in de avond van woensdag 21 of de nacht van donderdag 22 april gestolen uit een schuur aan het Wantveld, eveneens in Noordwijk.

De politie doet verder onderzoek. De verdachte wordt vrijdag 23 april voorgeleid bij justitie.