Gemeente Midden Delftland


Auditteam Cittaslow hoofdstad Midden-Delfland enthousiast over toetreding gemeente Alphen-Chaam

Naar verwachting kan de gemeente Alphen-Chaam (NB) zich vanaf eind juni 2010 een Cittaslow gemeente noemen. Een auditteam van de Cittaslow hoofdstad Midden-Delfland heeft Alphen-Chaam gisteren bezocht en op de belangrijke Cittaslow speerpunten getoetst.

Â

Het auditteam was zeer te spreken over de authentieke leefcultuur en het enthousiasme waarmee de vertegenwoordigers van Alphen-Chaam hun gemeente profileerden.

Op alle speerpunten waarop de keuring gebaseerd is âleefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit â voldoet Alphen-Chaam aan de gestelde eisen.

Â

Cittaslow Midden-Delfland adviseert het bestuur van Cittaslow International om Alphen-Chaam tot het internationale netwerk van Cittaslow toe te laten treden.

Het bestuur van Cittaslow neemt naar verwachting in juni een besluit, waarmee uitreiking van het certificaat eind juni tijdens de internationale jaarvergadering tot de mogelijkheden zal behoren.

Â

bezoek aan wijngaard

Â

Auditteam neemt kennis van de ontwikkelingen rondom Wijngaard Dassemus in Alphen-Chaam waar een streekproduct wordt gemaakt.

Â

Â

Auditteam bezoekt Landgoed De Hoevens

Â

Bezoek aan Landgoed De Hoevens in Alphen-Chaam. Op de foto: Theo Helderman van het auditteam, burgemeester Harrie Nuijten van Alphen-Chaam, Stijn Hilgers, herder op het landgoed met zijn vrouw, en landgoedeigenaar Floris van der Lande. Op het landgoed worden schapen ingezet voor natuurbegrazing, wordt extra natuur gerealiseerd en is een natuurcamping gelegen.

Â

Â