Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuwegein, 30 maart 2010

Bijeenkomst over nieuwe opleiding: Sport- en bewegingsleider 50+

In de provincie Utrecht zijn de laatste jaren veel sportieve projecten gestart voor 50-plussers. Met de toename van deze projecten stijgt ook de vraag naar deskundige docenten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen heeft Sportservice Midden Nederland vorig jaar samen met het ROC Midden Nederland de deeltijdopleiding Sport en bewegingsleider 50+ (MBO niveau-3) ontwikkeld. Voor de opleiding die start op 3 september wordt vrijdag 23 april van 14.00 uur tot 15.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden bij het ROC Midden Nederland aan de Disketteweg 10 in Amersfoort. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan bij René Koch, e-mail: rene.koch@rocmn.nl.
Opleiding

Deelnemers die de opleiding hebben voltooid kunnen aan de slag als zelfstandig lesgever aan senioren bij verschillende organisaties voor sport en bewegen, bijvoorbeeld welzijnsinstellingen, sportverenigingen of verzorgingshuizen. De opleiding bestaat uit twintig bijeenkomsten in de periode van september 2010 tot en met april 2011. De opleiding heeft een theorie- en praktijkdeel. Ook een stage maakt deel uit van de opleiding. Na afronding ontvangt de deelnemer het certificaat Sport en Bewegingleider 50+.
Toelatingseis

Om de opleiding te kunnen volgen moeten de deelnemers één van de volgende opleidingen hebben afgerond: CIOS, ALO, Activiteitenbegeleiders, Sociaal Cultureel Werkers of een (bonds) erkend diploma sportleider en/of trainer binnen de georganiseerde of anders georganiseerde sport op niveau 3 (sport -en bewegingsleider). De complete uitleg over de toelatingseisen en andere informatie staat in de brochure op www.sportservicemiddennederland.nl.
Kosten

De kosten door deelname bedragen 850 euro (exclusief boeken).
Informatie