Ingezonden persbericht

Steffie Kouters, Coen Verbraak, Antoinnette Scheulderman en Henny de Lange genomineerd voor De Luis 2009

De jury van De Luis heeft vier interviews genomineerd voor De Luis 2009, de prijs voor het beste interview in dat jaar. Opvallend daarbij is dat onder de vier genomineerden twee vorige winnaars zijn. Een van de genomineerden sleepte eerder een eervolle vermelding in de wacht.

Volgens de jury, op donderdag 15 april bijeen in Amsterdam, is er sprake van een kleine 'top' van interviewers in het Nederlandse taalgebied.

Genomineerd zijn:
* ï¤ Steffie Kouters met een interview met 'Nina Brink en Pieter Storms' voor Volkskrant Magazine
* Coen Verbraak met een interview met Telegraaf-hoofdredacteur Jules Paradijs, voor Vrij Nederland
* Antoinnette Scheulderman met een interview met Peter Jan Rens voor Nieuwe Revu
* Henny de Lange met een interview met Wytze Patijn voor dagblad Trouw.

De winnaar van De Luis wordt een dezer weken bekendgemaakt.

Dit jaar zaten in de jury: Cisca Dresselhuys, Pat Donnez (Vlaanderen), Colet van der Ven en Theo Dersjant. Frits Barend, die aanvankelijk zitting nam in de jury, moest wegens drukke werkzaamheden afzeggen.

De Luis is een initiatief van Fontys Hogeschool Journalistiek. Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer toegekend. Eerdere winnaars zijn: Steffie Kouters (2006, interview met Louis van Gaal), Coen Verbraak (2007, interview met psychotherapeut Louis Tas) en Joost Oranje (NRC Handelsblad) voor een interview met Jan Marijnissen). De winnaar ontvangt een bronzen beeldje van kunstenaar Jaap Hartman.

Kijk voor meer informatie op www.deluis.nl