NOVA
23-04-2010

Op 23 april 2010 in NOVA: Corruptie-onderzoek naar VVD-politicus
In Noord-Holland is onrust ontstaan na de inval bij ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD). Rijksrecherche en justitie onderzoeken of Hooijmaijers smeergeld heeft aangenomen van bouwbedrijven. Bij verschillende bouwbedrijven zijn al invallen gedaan.

Dochter van Bernhard al langer bekend
Eén van de twee sinds 2004 officieel bekende buitenechtelijke kinderen van prins Bernhard, Alicia, was al langer bekend. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Tijdens het Lockheed-onderzoek in 1976 is Bernhard ondervraagd over een buitenechtelijk kind in Californië.

PVV: meer veiligheid, minder immigratie
De PVV van Geert Wilders is na ruim drie jaar 'oefenen' in de Tweede Kamer klaar om te gaan regeren. "Het moet er maar eens van komen. We willen ministers leveren.'' Vandaag presenteerde de PVV het verkiezingsprogramma. De partij wil meer veiligheid, minder immigratie en 21 miljard bezuinigen.

Barometer
Ook vanavond een verse Politieke Barometer: hoe zou de Tweede Kamer eruitzien als er vandaag verkiezingen waren gehouden?

'Het mes erin': Youp van 't Hek
Er moet flink bezuinigd worden en dan helpen alle kleine beetjes. Vandaag het creatieve bezuinigingsidee van Youp van 't Hek.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)