Gemeente Utrecht

10.000 bezoekers op www.jong030.nl

De jongerenwebsite www.jong030.nl is de afgelopen twee maanden door 10.000 jongeren bezocht. De site werd op 18 februari jl. gelanceerd. Vooral het forum, waar jongeren informatie met elkaar uitwisselen, de nieuwsitems en de agenda met activiteiten voor jongeren zijn populair. De website is dé plek waar Utrechtse jongeren van 12 tot 23 jaar informatie kunnen vinden over sport, vrije tijd en uitgaan, school, werk, geld en gezondheid in Utrecht.

Utrechtse jongeren hebben bij de gemeente gevraagd om zo'n site. De gemeente heeft het initiatief genomen om de website te ontwikkelen. Jong030.nl is een brede site waaraan veel partijen meewerken, waaronder de Utrechtse jongeren zelf. Zij blijven betrokken bij de website in de vorm van een jongerenredactieraad. Het bijzondere aan de Utrechtse site is dat alle informatie voor jongeren op één plek te vinden is. Ook staat het vrijetijdsaanbod voor jongeren in de stad er zo compleet mogelijk op.

www.jong030.nl is onderdeel van het Programma Jeugd. De gemeente ontwikkelt jeugdbeleid voor en met kinderen en jongeren.



Gemeente Utrecht