Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdamse Boekennacht: 'De Roes'

Op Wereldboekendag, vrijdag 23 april a.s. wordt voor de tweede maal de Amsterdamse Boekennacht gehouden. Het thema is dit jaar 'De Roes'.

Opnieuw belooft het een veelzijdige boekenavond te worden, met een grote openlucht-boekenmarkt, een poëzie-estafette, literaire evenementen in de deelnemende boekhandels, bibliotheken en antiquariaten, maar ook presentaties in bars en café's op en rond het Spui, van Koningsplein tot Oude Turfmarkt.

Onder het motto 'De roes' geven tijdens de Tweede Amsterdamse Boekennacht de deelnemende instellingen en podia ruim baan aan thema's als het revolutionair elan, de opwinding van de massa, de trance van muziek, de roes van de overwinning, de inspiratie van de dronkenschap en in het algemeen de benevelende kracht van de literatuur zelf. Onder de schrijvers, dichters en wetenschappers die op 23 april zullen optreden zijn Marjan Berk, Jules Deelder, Kluun, Gerrit Komrij, Ramsey Nasr, Joost Zwagerman en vele anderen.

De Amsterdamse Boekennacht wordt geopend door Ramsey Nasr en Gerrit Komrij bij het Lieverdje om 19.30 uur.

Deelnemende instellingen en bedrijven zijn American Book Center, Athenaeum Boekhandel en Nieuwscentrum, Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam op de Turfmarkt en in de Doelenzaal, De Boekenmarkt op het Spui, Brinkman, Castrum Peregrini, Evenaar, Van Gennep, Bas Lubberhuizen, Pegasus, Selexyz-Scheltema, Academisch-cultureel centrum SPUI25, Waterstone's Booksellers alsmede de café's Dante, Luxembourg, De Zwart. De locaties zijn alle op loopafstand van het Spui.

Alle lezingen en presentaties zijn gratis toegankelijk. De tentoonstelling 'Het is geen roman, 't is een aanklacht' 150 jaar Max Havelaar is deze avond toegankelijk op vertoon van de speciale Amsterdamse Boekennacht boekenlegger. De boekenlegger wordt met ingang van de Boekenweek op 10 maart j.l. door alle deelnemers verspreid.

Voor meer informatie over de opzet en programmering, zie www.boekennacht.nl.

De Amsterdamse Boekennacht wordt mogelijk gemaakt door alle deelnemende instellingen en bedrijven. Met speciale dank aan Stichting LIRA, Bert Schierbeek Fonds, Nederlands Letterenfonds en de Nederlandse Boekenbon.