Gemeente Spijkenisse


Benefietconcert voor muziekvereniging uit zustergemeente Hürth

15 april 2010

Op vrijdagavond 23 april 2010 geven muziekvereniging Togido en het Randstedelijk Mannenkoor een Benefietconcert voor muziekvereniging KG Blau Weiss Fischenich uit Hürth.

Bovendien is er een speciaal optreden van het Trio Russian Consort uit Rusland. Dit trio brengt klassiek en folk samen. Het concert wordt gegeven in de Dorpskerk en de toegangskaarten kosten 10 euro. De gemeente Spijkenisse sponsort het concert met het beschikbaar stellen van de zaal en het gastoptreden.

Op 11 augustus 2009 brandde de boerderij van de muziekkapel Blau Weiss geheel af. Een dramatische ervaring voor de leden van de muziekvereniging. Togido overkwam hetzelfde met de brand van het Dorpshuis Hekelingen in januari 2007. De betrokkenheid is dan ook groot. In de zustergemeente Hürth werd destijds geld opgehaald voor Togido. Met de opbrengst van 1900 euro is een xylofoon aangeschaft.

Met het benefietconcert in de Dorpskerk willen Togido en het mannenkoor wat terug doen. Henk van Merriënboer, voorzitter van het Randstedelijk Mannenkoor vertelt:
"We willen graag ons steentje bijdragen. Er is veel contact met de verenigingen uit Hürth en Thetford, de zustergemeenten van Spijkenisse. Het belooft een prachtig concert te worden. We hopen dat de dorpskerk vol komt zodat we een mooi bedrag naar Blau Weiss kunnen overmaken. De opbrengst komt geheel ten goede aan de door brand getroffen muziekvereniging in Duitsland."

Het concert begint op vrijdag 23 april om 20.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij Dorpshuis Hekelingen of op de avond zelf. Ook telefonisch bestellen is mogelijk op (0181) 63 27 76 of (0181) 65 96 62.