Provincie Overijssel


Symposium `Vernieuwend Ondernemen'

14 april 2010

Op vrijdag 23 april 2010 vindt een symposium plaats in het kader van het project `Vernieuwend ondernemen in de Overijsselse vrijetijdssector'. De organisatie is in handen van Saxion, Provincie Overijssel, Saxion, HISWA en GOBT.

Het thema `Samen werken aan de toeristische toekomst van Overijssel' zal worden ingeleid door een inspirerende spreker. Vervolgens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan twee van de volgende workshops:

Augmented Reality

Erik van der Dussen van Ordina Consulting legt uit wat Augmented Reality is en wat ondernemers ermee kunnen. Dit aan de hand van filmpjes en voorbeelden om ons heen (Brabant).

Bedrijfsscans

Hans de Vries van DeVriesVanderReest Adviseurs maakt aan de hand van concrete voorbeelden duidelijk wat een bedrijfsscan voor ondernemers kan betekenen. De brancheorganisaties stimuleren vanuit het project Innovatief Ondernemen in Toeristisch Overijssel (IOTO) deelname.

Social Media

Michiel Holsheimer van Present Media Internetmanagement presenteert het belang van social media. Welk effect hebben social media-toepassingen op de oriëntatie en keuze van een consument? Hoe kan een organisatie deze keuze beïnvloeden?

Onderzoek, trends en ontwikkelingen

Presentatie door Ton Vermeulen (NRIT) en Monica Wagenaar (GOBT) over ontwikkelingen en trends in de vrijetijdseconomie in Nederland en specifiek Overijssel.

Beleving in cultuurtoerisme

Presentatie door Thomas Thijssen en Michiel Flooren van Saxion over de Guest Journey als instrument voor beleving en de ontdekking van het grootste geheim van Overijssel: het rijgen van cultuurtoeristische parels in Overijssel. Welke concrete kansen biedt dit voor het ondernemen van morgen.

Ondernemen en innovatie: kansen voor duurzaamheid

Presentatie door Henric Bemboom directeur van Attractiepark Slagharen.

Onweerstaanbare attracties vragen om oog voor innovatie waarbij het telkens boeien, binden en beleven van de gast sleutelwoorden zijn. Hoe dragen de kernwaarden van dit bedrijf en de regio bij aan een duurzame bedrijfsvoering die de beleving van de gast en de vrijetijdseconomie versterkt?

Tot slot zal er tijdens de afsluitende borrel een marktplaats worden opgezet waar u allerlei informatie kunt halen van RBT's, de provincie, Staatsbosbeheer, het Oversticht, Natuurmonumenten, Saxion, GOBT, etc.