Ingezonden persbericht


Lenteprikkel: Zeeuwse scholier helpt strand verschonen

ZEEUWSE KUSTGEMEENTEN MAKEN WERK VAN EEN SCHOON STRAND

Domburg, 16 april 2010 - Zeeland heeft de schoonste stranden van Nederland. Met het inzetten van scholieren wordt dit jaar een extra prikkel gegeven aan het onderhouden van deze - voor de Zeeuwen - vanzelfsprekende bijzonderheid. In samenwerking met de Zeeuwse kustgemeenten en de provincie Zeeland organiseert Promotie Zeeland Delta op vrijdag 23 april een strandopruimactie, de 'Lenteprikkel'.

Bijzondere vondsten toegelicht
De Lenteprikkel heeft als doel om strandbezoekers bewust te maken van de aanwezigheid van afval op het strand. Op 23 april worden de methoden van reiniging van het strand en de voordelen van handmatige reiniging op specifieke plaatsen met bijzondere natuurwaarden of potenties van natuurontwikkeling toegelicht. Tussen afval vindt de strandbezoeker geregeld bijzondere vondsten en natuurlijke aanspoelsels. Deze zullen door de natuurgids worden toegelicht.

Afvalsorteereiland
In iedere gemeente wordt een stuk strand op de strandopruimdag schoongemaakt. Tijdens de opruimactie worden er gegevens verzameld over de samenstelling van het strandafval, hoeveelheden, gewicht en indien mogelijk herkomst. Het opgehaalde afval wordt verzameld in een afvalsorteereiland. Dit is een centrale plaats waar de verschillende afvalzakken worden gesorteerd en gewogen.

Help Zeeuwse Strand Schoon
Aan de realisatie van "het schoonste strand van Nederland" kunnen geĂŻnteresseerden op 23 april participeren. De schoonmaakactie duurt van 12.30 tot 14.30 uur en vindt plaats op de volgende locaties:


. Gemeente Schouwen-Duiveland, strandovergang De Punt, Westenschouwen
. Gemeente Veere, strandovergang Badstraat (De Stenen Toko), Domburg
. Gemeente Vlissingen, Badstrand (Boulevard Evertsen), Vlissingen
. Gemeente Sluis, strandovergang 22 (strandpaviljoen Puur), Groede-Bad


---

Noot voor redacties

Informatie voor de redactie (