Gemeente Delft

Ludieke scholenactie voor techniekonderwijs

Gerwin Hoogendoorn, 'Icoon van Delft 2010' & mede-oprichter van Senz Umbrellas en de gemeente Delft roepen leerlingen van Delftse basisscholen op kapotte paraplu's in te zamelen op hun school. Voor alle ingeleverde paraplu's krijgen de scholen een techniekcheque die zij kunnen besteden aan materiaal voor hun techniekonderwijs.

Voor elke ingeleverde kapotte paraplu ontvangt een deelnemende Delftse basisschool ¤ 0,25 van Senz Umbrellas. De gemeente Delft verdubbeelt dat bedrag.

De verwachting is om circa 10.000 kapotte paraplu's in Delft te verzamelen. De ingezamelde paraplus worden gebruikt in een tijdelijk kunstwerk, dat in één dag (vrijdag 25 juni) zal verrijzen op het Bastiaansplein in Delft. Na afloop van de actie worden alle verzamelde paraplu's duurzaam verwerkt door een professioneel afvalverwerkingsbedrijf.

De officiële aftrap van de inzamelingsactie is op vrijdag 23 april om 12:30 uur op de Markt in Delft. De scholen kunnen vanaf maandag 17 mei starten met inzamelen. De actie wordt op woensdagmiddag 16 juni feestelijk afgesloten.

De gemeente Delft steunt deze actie om kenniseducatie op basisscholen te stimuleren. Als innovatief bedrijf ondersteunt ook Senz kenniseducatie. Gerwin Hoogendoorn weet hoe belangrijk dit is en waar het in Delft om draait: hoe je met het combineren van innovatie, creativiteit en kennis van techniek een alledaags product drastisch kunt verbeteren. Oftewel Delft Creating History. Het ondernemersschap van Senz past daarom prima in het beleid van de gemeente: kennis en creativiteit gecombineerd met maatschappelijk verantwoord ondernemen.