Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 20 april 2010

AVRO-PROGRAMMA MISSERS: DARMBLOEDINGEN MET FATALE AFLOOP

Het AVRO-programma Missers is een kritisch gezondheidsprogramma dat medische fouten tegen het licht houdt. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens. Vrijdagavond 23 april zendt de AVRO de tweede aflevering uit om 21.35 uur op Nederland 2.

Ad Reijnders belandt in het ziekenhuis omdat hij darmbloedingen heeft. Zwaar ziek wordt hij daar door de verpleging aan z'n lot overgelaten. Uiteindelijk overlijdt hij aan bloedvergiftiging als gevolg van naadlekkage. Zijn zoon deed beklag bij het ziekenhuis en inmiddels is er een financiële regeling getroffen.

Yvanna Armstörff krijgt verlammingsverschijnselen na een reumaprik die is bedoeld als behandeling tegen de pijn en ontstekingen. Niemand lijkt te weten waarom ze verlamd is. Missers vroeg haar medisch dossier op en duikt in haar zaak.

Drie jaar geleden begon de AVRO met Missers. Er was net een groot onderzoek verschenen met de conclusie dat er jaarlijks 1700 patiënten onnodig overlijden in onze ziekenhuizen. Pieter Jan Hagens: "Sindsdien is er veel aandacht voor het onderwerp en is er gelukkig meer openheid gekomen rond medische fouten. Dat is mede gebeurd door de komst van Missers."

Kijk ook op: missers.avro.nl

Missers, vrijdag 23 april om 21.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.