Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lelystad, 23 april 2010

FORNIX IN GESPREK OVER VERKOOP ALLERGIEDIVISIE

Fornix BioSciences N.V. (Fornix) maakt bekend ver gevorderd te zijn in een verkoopprocedure (controlled auction) met betrekking tot de mogelijke verkoop van de Allergiedivisie van Fornix. De verwachting is deze procedure op korte termijn te kunnen afronden.

Als gevolg van de sterk veranderde omstandigheden inzake de registratieaanvraag van Oralgen® Graspollen, de aangekondigde restricties van de overheid ten aanzien van de toelating van allergeenproducten en de discussie rond de vergoedingssystematiek, heeft Fornix alle beschikbare opties geëvalueerd voor de Fornix groep als geheel, alsook voor de Allergiedivisie en de divisie Medische Hulpmiddelen afzonderlijk. De Allergiedivisie vormt een substantieel onderdeel van Fornix. In 2009 genereerde de allergieactiviteiten 68% van de omzet en 83% van de EBIT.

Op dit moment kan Fornix geen nadere mededelingen doen over deze verkoopprocedure, Indien er overeenstemming wordt bereikt over een verkoop van de Allergiedivisie zal dit ter goedkeuring worden voorgelegd aan een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

----------
E I N D E P E R S B E R I C H T