Ingezonden persbericht



---



Persbericht

23 April 2010

Brochure Echt-Susteren is uit!

'Ontdek de groene taille van Nederland'

Echt-Susteren wordt ook wel de groene taille van Nederland genoemd. In Echt-Susteren is het mogelijk om op één middag van Duitsland via Nederland naar België te fietsen en weer terug. Een absolute aanrader! En een ideale plek dus om de internationale omgeving te verkennen. Het is dan ook zeker de moeite waard om uitgebreid kennis te maken met deze gemeente. De gemeente Echt-Susteren heeft in nauwe samenwerking met VVV Zuid-Limburg deze nieuwe brochure uitgebracht.

Zoals bekend is VVV Zuid-Limburg gedurende het kalenderjaar 2008 actief geworden in de gemeente Echt-Susteren. Nadat eind 2008 de brochure Beleef de Grensmaasvallei gereed was, is nu de tijd aangebroken voor de eerste specifieke brochure voor de gemeente. Deze brochure is bestemd voor de inwoners en de toeristen in en om Echt-Susteren. Echt-Susteren biedt namelijk diverse toeristische kansen. Kansen die zeker nog niet allen benut zijn. De gemeente Echt-Susteren is sterk groeiende, op diverse fronten. Het gebied wint aan naamsbekendheid door grote attracties, unieke evenementen, diverse bezienswaardigheden, verrassende activiteiten en hoogwaardige verblijfsaccommodaties. Het is een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten. Echt-Susteren ontvangt onder andere door haar unieke ligging jaarlijks steeds meer bezoekers. Een samenwerking tussen de toeristisch-recreatieve ondernemers, overzichtelijk gebundeld in één brochure is daarom zeer interessant.

Brochure Beleef Echt-Susteren
Doelstelling van de brochure is om gasten te stimuleren een bezoek te brengen aan de gemeente Echt-Susteren en de inwoners van de gemeente te informeren en te activeren om via deze brochure de omgeving beter te leren kennen. De brochure heeft een hoog 'bewaargehalte' waardoor de gast gestimuleerd wordt nogmaals terug te keren naar de gemeente Echt-Susteren en haar prachtige omgeving. Een goede impuls voor het toerisme en de locale ondernemers! De gratis brochure 'Beleef Echt-Susteren' is een 32 pagina's tellende full colour A5 uitgave (oplage 60.000 stuks) waarin de lezer allerlei tips, weetjes en informatie over Echt-Susteren vindt. De onderwerpen die aan bod komen zijn: > Natuur & landschap
> Actief & sport
> Religie & spiritualiteit
> Kunst & cultuur
> Bourgondisch genieten
> Euregionale fietsroute

Verspreiding
De brochure Echt-Susteren is verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers in Echt-Susteren. Daarnaast zorgt VVV Zuid-Limburg voor de verspreiding via haar vestigingen in geheel Zuid-Limburg. De brochure kan daarnaast op de website www.vvvzuidlimburg.nl. gratis gedownload worden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de Afdeling Informatie & Reserveringen van VVV Zuid-Limburg of via de website www.vvvzuidlimburg.nl, email info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (E 1,- p.g.).

***