Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht, 23-04-2010

Gewond bij aanrijding

NIEUWEGEIN Een bromfietsster raakte op donderdagavond 22 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 22.00 uur reed een 58-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Batauweg. Ter hoogte van de kruising met de Slotdrift sloeg zij rechtsaf, maar werd op dat moment rechts over de fietsstrook ingehaald door een 18-jarige bromfietsster uit Nieuwegein, met een aanrijding tot gevolg. De 18-jarige vrouw raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding met veel te veel op

IJSSELSTEIN Een automobilist belandde op donderdagavond 22 april na een aanrijding in een sloot. Hij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 22.45 uur reed een 51-jarige automobilist uit Schoonhoven over de Weg der Verenigde Naties (N210), komende uit de richting van Benschop en gaande in de richting van IJsselstein. Hij zag te laat dat er een auto voor hem reed en botste er tegenaan. Zijn auto begon te tollen, raakte aan de andere kant van de weg in de berm en kwam in een sloot tot stilstand. De Schoonhovenaar kon ongedeerd uitstappen en ook de andere automobilist (gegevens onbekend) raakte niet gewond.

De politie kwam ter plaatse en de Schoonhovenaar moest een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij beduidend te veel alcohol op had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 625 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.