Gemeente Zoetermeer

Kindergemeenteraad kiest voor leuker maken kinderafdeling Lange Land Ziekenhuis

Vergadering Kindergemeenteraad
Er waren twee stemrondes voor nodig, maar toen was het ook helemaal duidelijk: het plan van leerlingen van OBS De Piramide om de kinderafdeling van 't Lange Land Ziekenhuis leuker te maken werd door een meerderheid van de 48 kinderen van zes verschillende basisscholen in Zoetermeer gekozen.
Concreet betekent dit plan de aanschaf van onder meer nieuwe spelletjes, luisterboeken en posters voor de kinderafdeling. Het plan zal begin juni worden uitgevoerd. De gemeente reserveerde hiervoor een budget van EUR 2.000,-.

Het doel van het project De Kindergemeenteraad was kinderen dichter bij de politieke besluitvorming te brengen door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. De leerlingen voerden gesprekken met raadsleden over het thema Hoe maak je Zoetermeer leuker voor kinderen? Burgemeester Waaijer zat de Kindergemeenteraadsvergadering voor.

De gemeente Zoetermeer en het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) organiseerden samen het project De Kindergemeenteraad. Het IPP is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen.

Meer weten?

* www.publiek-politiek.nl

Leerlingen OBS De Piramide met burgemeester Waaijer Vergadering Kindergemeenteraad