Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 23-04-2010

Pand vanwege rook ontruimd

UTRECHT De politie heeft samen met de brandweer donderdagavond een pand aan het Janskerkhof ontruimd vanwege hevige rookontwikkeling.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk brand was in de kerk aan het Janskerhof. Ter plaatse was er rook te zien rondom de toren van de kerk. De brandweer heeft de kerk geïnspecteerd maar kon niets ontdekken. Uit verder onderzoek kwam vast te staan dat de rook en brandlucht uit een naastgelegen pand kwam. Hier werd een feest gevierd. Men had in het pand de openhaard aangestoken en op het vuur plasticbekers gegooid. Hierdoor was het pand onder de rook komen te staan.

Op last van de brandweer werd, uit veiligheidoverweging, het pand ontruimd om te ventileren. Binnen hing een grote concentratie koolmonoxide. Het gebouw moest tot vrijdagochtend 07.00 uur gelucht worden.

Veel te hard

UTRECHT Op de Rijksweg A27 heeft de politie donderdagavond een man van de weg gehaald omdat hij veel te hard reed. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Tijdens de surveillance van een videovoertuig zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Rijksweg A27 in de richting van Breda rijden. De snelheid van de auto werd gemeten. Uit de meting bleek dat de bestuurder met 60 km/u de maximumsnelheid overschreed. De 35-jarige man uit Soest werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De rechter zal later bepalen wat de straf voor de man wordt.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Op de Maliesingel heeft de politie in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 april twee mannen aangehouden omdat zij ingebroken hadden bij een kledingwinkel.

Getuigen belden omstreeks 03.45 uur naar de politie omdat er ingebroken was bij een kledingwinkel aan de Nachtegaalstraat. De twee verdachten waren met stapels kleding weggelopen in de richting van het Lepelenburg. De politie ging in de omgeving op onderzoek uit en zag de twee inbrekers op het Joke Smitplein met een stapel kleding staan.

Bij het zien van de agenten sloeg het tweetal op de vlucht. De achtervolging werd ingezet. Op de Maliesingel gooide één van de verdachten nog wat kledingstukken weg. Uiteindelijk werden de dieven, 18 en 19 jaar beiden uit Utrecht, aangehouden.