Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Op verzoek van PvdA Noord-Holland:
Onderzoek veiligheid Zuidtangent versneld

Het onderzoek van de provincie Noord-Holland naar de veiligheid van de Zuidtangent wordt versneld. Dat heeft gedeputeerde Elisabeth Post laten weten, na een verzoek hiertoe van de PvdA-fractie in Provinciale Staten. Het Haarlemse deel van het onderzoek wordt mei afgerond, de rest zal rond de zomer gereed zijn.

In de afgelopen twee jaar vonden er verschillende ernstige ongelukken plaats in Haarlem en Hoofddorp waarbij Zuidtangentbussen betrokken waren. Volgens veel reizigers werkt het waarschuwingssignaal dat mensen erop moet attenderen dat er een bus aan komt, niet altijd goed. Daarnaast ervaren veel (zwakkere) deelnemers aan het verkeer, zoals voetgangers en fietsers, de verkeerskruisingen op en rond de route van de Zuidtangent niet altijd als voldoende overzichtelijk. Ook ontbreekt bij een aantal haltes een veilig voetgangerspad en -oversteekplaats.

Naar aanleiding van de ongelukken vroeg PvdA-statenlid Gohdar Massom al in 2009 om een onderzoek naar de veiligheid. . Na het laatste ongeluk op de Verfroller in Haarlem heeft de PvdA aangedrongen op versnelling van het onderzoek. Gedeputeerde Post heeft nu aangegeven het onderzoek versneld te zullen uitvoeren. PvdA-statenlid Gohdar Massom: "De PvdA vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Juist rond zo'n belangrijke buslijn als de Zuidtangent moet dit goed geregeld zijn. Wij willen daarom weten welke maatregelen men al op de korte termijn kan nemen om de veiligheid te verbeteren."


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties