Ingezonden persbericht


Pieter De Meulenaer versterkt het LoQutus-team

Sint-Martens-Latem, 23 april 2010 - Het IT-dienstenbedrijf LoQutus (Business Process ICT-Architects) versterkt haar Service Management-team met Pieter De Meulenaer.

Pieter De Meulenaer heeft al meer dan 15 jaar ervaring in Service Management, dankzij tal van opdrachten bij Isabel, Mobistar, Vasco Data Security, The Reference, ING, Fortis Insurance en verschillende andere consultancyorganisaties. Bij LoQutus wil hij nieuwe invalshoeken vinden om die kennis te optimaliseren.

Na zijn opleiding Computerwetenschappen aan de Universiteit Gent lanceerde Pieter De Meulenaer zich in de toen vernieuwende concepten rond e-business. Naarmate zijn professionele ervaring vorderde, werd hij steeds geconfronteerd met eenzelfde lacune: het behoud van de IT-investeringswaarde gedurende zijn levenscyclus. Hiervoor vond hij antwoorden in Service Management waarvoor hij bijkomende kennis opdeed door onder meer een Master bij Solvay Business School te behalen.

'Wat me aansprak in Service Management was de vrijheid om ongelimiteerd de grenzen af te tasten en zelf mee een kader te creëren om het geheel te verbeteren. Ik hou niet van status quo en comfortzones, het belang van de eindklant staat voorop en dat vraagt de nodige uitdaging van mezelf en mijn omgeving', aldus Pieter.

Zijn toetreding tot het LoQutus-team was dan ook een logische keuze: 'Om nog meer bedrijven te overtuigen van het belang van Service Management en hen hierin te ondersteunen, is er nood aan een breder draagvlak. LoQutus kan dit bieden. Niet alleen staan zij erom bekend om naast strategisch advies ook effectief de implementatie te verzorgen, ze hebben bovendien ook de nodige technologiekennis in huis, gecombineerd met een doorgedreven aanpak. Hierdoor kunnen we onze klanten een geïntegreerd dienstenmodel aanbieden waardoor LoQutus voor een meerwaarde zorgt op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.'

Voor een foto in hoge resolutie van Pieter De Meulenaer, surft u naar: http://www.newsengine.be/documents/loqutus.xml

-EINDE-

Over LoQutus
LoQutus is een Belgische specialist in IT-architectuur. Het bedrijf doet in de ICT-sector wat een architect doet in de bouwsector: het maakt voor zijn klanten zo efficiënt mogelijke ICT-bouwplannen, in zijn volledigheid of toegespitst op een specifiek onderdeel. Daarnaast zorgt LoQutus ook voor de implementatie van een deel van de voorgestelde plannen. Door een beroep te doen op LoQutus, kan een bedrijf zijn ICT-systemen optimaal afstemmen op zijn bedrijfsprocessen en worden zinloze investeringen vermeden.

LoQutus is gevestigd in Sint-Martens-Latem en stelt 30 mensen te werk. De onderneming is een 100 procent dochter van de MÖBIUS-groep. MÖBIUS is een spin-off van de universiteit Gent en is een internationale autoriteit op het gebied van advies en implementatie binnen de domeinen Supply Chain & Business Process Management.

Meer info over LoQutus vindt u op www.loqutus.com