Gemeente Tilburg

Gemeentelijke Onderscheiding

Grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg voor de heer drs G.H.E. (Gon) Mevis
bij zijn afscheid na 8 jaar wethouderschap van Tilburg E M B A R G O TOT VRIJDAG 23 APRIL 2010 15.30 UUR. Naam de heer drs G.H.E. Mevis (46)
soort onderscheiding grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg uitreiking door de heer mr. I.W. Opstelten, burgemeester van Tilburg plaats/ tijd bij gelegenheid van zijn afscheid als wethouder tijdens de receptie (van 15.00 tot 18.30 uur)
op vrijdag 23 april 2010 in het MIDI theater, Heuvelring 108 te Tilburg

Bijzonderheden:
De heer Mevis is op 13 april 1999 raadslid geworden. Per 22 april 2002 is hij wethouder geworden, een functie die hij heeft vervuld tot 16 april 2010. Tijdens zijn politieke loopbaan heeft hij zich ontwikkeld tot een bekwaam bestuurder. Niet alleen in het college maar ook in de raad heeft hij respect afgedwongen door de wijze waarop hij opereerde en meedacht in kansen voor de stad. Hij heeft met consistent en consequent beleid met name op het gebied van zorg en welzijn (incl. Wet maatschappelijke ondersteuning), ouderen- en vrijwilligersbeleid, asielbeleid en internationale samenwerking, en maatschappelijk werk zijn sporen verdiend en zich in hoge mate verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Tilburg.
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg wil zijn waardering en respect onderstrepen door het toekennen van de grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg.