Ingezonden persbericht


persbericht.jpg

Rijswijk, 23 april 2010

Totospelers: Ajax wint aanstaande zondag

Het overgrote merendeel (96%) van de Totospelers is overtuigd van winst voor Ajax aanstaande zondag tijdens de thuiswedstrijd in de Amsterdam Arena tegen Feyenoord.

Deze voorspelling is enigszins logisch als wordt gekeken naar de statistieken: Ajax heeft de laatste 10 wedstrijden tegenover Feyenoord zowel uit als thuis niet verloren. Het merendeel van de wedstrijden die Ajax thuis speelt, winnen ze. Daarnaast heeft Ajax dit seizoen meer doelpunten gescoord, met Suarez als topscorer met 6 doelpunten, ten opzichte van Feyenoord, met Makaay als topscorer met slechts 3 doelpunten.

De laatste keer dat de rivalen Ajax en Feyenoord tegenover elkaar stonden in de finale van de KNVB- Bekerfinale was in 1980. Feyenoord was toen de grote winnaar in de Kuip met een 3-1 overwinning op Ajax. Ook heeft Feyenoord dit seizoen goed gepresteerd op weg naar de finale van de KNVB-Beker. Ze hebben gewonnen van topteams als AZ, FC Twente en PSV, terwijl de weg naar de finale voor Ajax een stuk makkelijker was. De laatste keer dat Ajax en Feyenoord tegenover elkaar stonden (november 2009) in de Amsterdam Arena eindigde echter in een overtuigende overwinning voor Ajax met 5-1.

Met Toto kan op de wedstrijd Ajax­ Feyenoord worden ingezet tot en met zondag 25 april 17.50 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.